Οι S-300 φοβίζουν τις ΗΠΑ που ψάχνουν οδό διαφυγής από τη Συρία μέσω...Ιράν!

S-300 air defense system © Uliana Solovyova / Sputnik
Freepen.gr - Οι αμερικανικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη Συρία εφ 'όσον επιχειρούν εκεί οποιεσδήποτε δυνάμεις που σχετίζονται με το Ιράν, δήλωσε ο John Bolton, σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια παραγνωρίζοντας βέβαια ότι οι ΗΠΑ δεν εκλήθησαν ποτέ από τη συριακή κυβέρνηση σε αντίθεση με το Ιράν.

"Δεν πρόκειται να φύγουμε όσο τα ιρανικά στρατεύματα βρίσκονται έξω από τα σύνορα του Ιράν και αυτό περιλαμβάνει ιρανούς πληρεξούσιους και πολιτοφυλακές", δήλωσε ο Bolton σε δημοσιογράφους στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα.

Κατηγόρησε επίσης το Ιράν για "επιθέσεις στη Συρία και το Λίβανο" και δήλωσε ότι αυτό ευθύνεται στην πραγματικότητα για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους" την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης σχολίασε την επικείμενη παράδοση των αντι-αεροπορικών πυραύλων S-300 στη Συρία:

"Πιστεύουμε ότι η παράδοση των S-300 στη συριακή κυβέρνηση θα αποτελούσε σημαντική κλιμάκωση από τους Ρώσους", δήλωσε ο Bolton με την ελπίδα ότι η Μόσχα θα επανεξετάσει την απόφασή της.

Σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu τη Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η απόφαση αναβάθμισης της αεροπορικής άμυνας της Συρίας έγινε κατά κύριο λόγο για να αποφευχθεί η ενδεχόμενη απειλή για τη ζωή ρωσικών στρατιωτών που βρίσκονται σε αποστολή για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας . "
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail