Πρωτοποριακό αεροπλανοφόρο με δύο κύτη όπως τα καταμαράν κι εντυπωσιακές δυνατότητες προτείνει η Krylov στη Μόσχα

Freepen.gr - Το σχέδιο της Krylov για ελαφρύ αεροπλανοφόρο της Ρωσίας χαρακτηρίζεται από σχεδιασμό της γάστρας με στοιχεία καταμαράν. Το υποβρύχιο τμήμα του πλοίου διαθέτει ημι-καταμαράν κύτος, το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη διάκριση του σχεδίου που σχεδιάστηκε από το επιστημονικό κέντρο Krylov, δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης στο TASS.

«Το έργο διακρίνεται από το υποβρύχιο τμήμα μιας ημι-καταμαράν μορφή. Catamaran σημαίνει στην πραγματικότητα δύο κύτη που ενώνονται με μια πλατφόρμα. Έχει ένα μεγάλο κατάστρωμα που είναι σημαντική για ένα αεροπλανοφόρο. Ο σχεδιασμός προσθέτει χώρο στο flight deck από τον οποίο εξαρτάται ο αριθμός των αεροσκαφών που θα φέρει το πλοίος, με αποτέλεσμα ένα πλοίο με μεσαίο εκτόπισμα να μπορεί να μεταφέρει μια πλήρη πτέρυγα μάχης», ανέφερε.

Ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για αεροπλανοφόρα. "Το όλο ενδιαφέρον είναι κάτω από την ίσαλο γραμμή", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ένα μοντέλο του μελλοντικού αερομεταφορέα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φόρουμ Army-2018. Το στάνταρντ εκτόπισμα είναι 37000 τόνοι, το κανονικό 40500 τόνοι, και το πλήρες 44.000 τόνοι. Το μήκος είναι 304 μέτρα (260 από την κατασκευαστική γραμμή), το πλάτος είναι 78 μέτρα (38) και το βύθισμα είναι 8,5 μέτρα. Η πλήρης ταχύτητα είναι 28 κόμβοι, η οικονομική είναι 16 κόμβοι. Το εύρος πλεύσης σε 16 κόμβους είναι 8000 μίλια, η επεκτάσιμη αντοχή είναι 60 ημέρες. Ο κύριος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής είναι ένας αεριοστρόβιλος δύο αξόνων με μερική ηλεκτρική πρόωση και ικανότητα 81000 KW ή 110000 HP. Το ηλεκτρικό σύστημα αποτελείται από τρεις γεννήτριες συνολικής χωρητικότητας 32MW (6.3 KV / 50Hz).



Τα όπλα περιλαμβάνουν τέσσερα πυροβόλα όπλα Pantsir-ME με αντιαεροπορικούς πυραύλους και σταθμούς ανίχνευσης στόχων. Η ανθυποβρυχιακή άμυνα εξασφαλίζεται από τέσσερις εκτοξευτές 324mm. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει τέσσερις εκτοξευτήρες βομβών με πυραυλική υποβοήθηση, ενεργητικά και παθητικά μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.


Θα μπορεί να μεταφέρει 46 αεροσκάφη, όπως 12-14 Su-33, 12-14 MiG-39K / KUB, τέσσερα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης, 12-14 ελικόπτερα Ka-27. Τα αποθέματα αεροπορικών όπλων ανέρχονται σε 600 τόνους και η κηροζίνη σε 2000 τόνους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail