Ποιος ήταν ο στόχος της κατάρριψης του IL-20 - Αυτή θα είναι η απάντηση των Ρώσων στους Ισραηλινούς - Το χατίρι του Νετανιάχου που πληρώθηκε ακριβά

Freepen.gr - Η ισραηλινή επίθεση βγήκε από την ίδια κατεύθυνση στην οποία πετούσε κατά την επιστροφή του το ρωσικό IL-20. Το μεγάλο αεροσκάφος με τις 4 έλικες δημιουργεί μια πολύ μεγαλύτερη αντανάκλαση των ραντάρ από τα μικρά αεριωθούμενα αεροσκάφη F-16. Οι πύραυλοι S-200 διαθέτουν ημιαυτόματη αναζητητή ραντάρ. Αυτοί είναι παθητικοί ανιχνευτές ενός σήματος ραντάρ που παρέχεται από μια εξωτερική πηγή, στην περίπτωση αυτή τα ραντάρ της Συρίας και της Ρωσίας στο έδαφος. Ενώ λοιπόν ο πυραύλος προοριζόταν για τα F-16, ο αναζητητής του πιθανότατα εγκλώβισε τη μεγαλύτερη αντανάκλαση του ραντάρ του IL-20 για τον επιδιωκόμενο στόχο.

Την ίδια στιγμή που επιτέθηκε η ισραηλινή αεροπορία, μια ρωσική φρεγάτα (κόκκινη) κοντά στην ακτή ανίχνευσε πυραύλους από τη γαλλική Fregate Auvergne (μπλε). Η Γαλλία αρνήθηκε "οποιαδήποτε συμμετοχή στο περιστατικό" αλλά δεν αμφισβήτησε την εκτόξευση πυραύλων.

Ωστόσο στον αέρα συνέβησαν ακόμα περισσότερα αναφέρει η Haaretz:

Όχι μόνο ρωσικά και (κατά τα φαινόμενα) ισραηλινά και γαλλικά αεροσκάφη και πυραύλοι ήταν στον αέρα. Το πολιτικό ραντάρ παρακολουθούσε επίσης τα αεροσκάφη της British Royal Air Force, τα οποία, ασυνήθιστα, είχαν ενεργοποιήσει τους αναμεταδότες τους και προχώρησαν σε σχέδια αλλαγής πτήσης - πιθανότατα για μη βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε εξαρχής το Ισραήλ για μεθόδευση της κατάρριψης του IL-20. Όπως υποστηρίζει το Moon of Alabama το Ισραήλ (και η Γαλλία;) προκάλεσαν σκόπιμα τις δυνάμεις της Συρίας και της Ρωσίας. Στόχος ήταν να υπάρξει ρωσική απάντηση ώστε να εμφανιστούν ως θύματα και να καλέσουν τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Trump για βοήθεια και προστασία. Η βοήθεια θα είχε τη μορφή μιας επίθεσης ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στην κυβέρνηση της Συρίας και στρατιωτικούς στόχους της χώρας. Η Μόσχα ωστόσο δεν τσίμπησε παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται ως διασυρθείσα μετά το συμβάν.

Η Ρωσία σίγουρα θα πάρει εκδίκηση για την ισραηλινή πρόκληση, αλλά θα το κάνει πιθανότατα στην πολιτική σκηνή. Στο προσωπικό αίτημα του Νετανιάχου, η Ρωσία είχε σταματήσει την παράδοση των αντι-αεροπορικών συστημάτων S-300 μεγάλου βεληνεκούς στο στρατό της Συρίας. Αυτοί θα ήταν λιγότερο πιθανό να μπερδέψουν το F-16 με το Iliusin. Κατά συνέπεια, ένα ιρανικό 747 υπέστη ζημιές και σκοτώθηκαν 15 Ρώσοι στρατιώτες. Ο Νετανιάχου μπορεί να ξεχάσει οποιαδήποτε περαιτέρω «ευνοϊκή» αντιμετώπιση από τη Μόσχα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail