Πώς η Τουρκία επιδιώκει να πάρει το Idlib αμαχητί μέσω των τελευταίων προτάσεών της προς τη Ρωσία

Οι πιο σημαντικές προϋποθέσεις μιας διευθέτησης στο Idleb, που προτείνεται από την Τουρκία, είναι:

* Η είσοδος και η ένταξη των φιλοτουρκικών ένοπλων ομάδων όλων των ταγμάτων της «αντιπολίτευσης» στον αυτοαποκαλούμενο «Εθνικό Στρατό της Συρίας». Αυτός ο «στρατό » θα είναι αρμόδιος για τις δυνάμεις ασφαλείας, τη δημιουργία τοπικών διοικήσεων και τις αρχές ή οργανισμούς δημόσιας υπηρεσίας.

* Η Τουρκία θα είναι εγγυητής για την εφαρμογή και την επίβλεψη όλων των δημόσιων διοικήσεων κατά τη διάρκεια πέντε ετών. Με άλλα λόγια, η Τουρκία μέσω του αποκαλούμενου «Εθνικού Στρατού της Συρίας», αποζητά τη νομιμότητα των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων.Μέσω του ελέγχου των υπηρεσιών και των θεσμών, η Β Συρία θα λειτουργήσει ως περιοχή αυτοδιοίκησης.

* Ο εκτοπισμός κάθε πολίτη ή τοπικού πληθυσμού από το Idleb που δεν συμφωνεί με τους όρους αυτού του διακανονισμού. Αυτός ο εκτοπισμός θα αλλάξει σίγουρα τη δημογραφική σύνθεση ολόκληρου του Βορρά της Συρίας, όπως ήδη γίνεται καθώς χιλιάδες Σύριοι εγκατέλειψαν την περιοχή εξαιτίας του ελέγχου των τρομοκρατών. 

Με αυτές τις προτάσεις, η Τουρκία προετοιμάζει το σχέδιό της για την αυτονομία του Idlib και είναι πιθανή η προσάρτησή του στην Τουρκία με δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας μετά από μερικά χρόνια.

Από: dimpenews.com
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...