Η ξεχασμένη ελληνική πόλη που γλίτωσε από τους τζιχαντιστές (υπέροχες εικόνες)

Μελίνα Κονταξή - Η Κυρήνη ιδρύθηκε στην ανατολική ακτή της Λιβύης από Έλληνες της Θήρας μετά το 460 π.Χ. έγινε δημοκρατία και όταν πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος έγινε τμήμα της αυτοκρατορίας των Πτολαιμαίων. Ηρωίδα της πόλης κατα τη μυθολογία ήταν η νύμφη Κυρήνη που ο Απόλλωνας μετέφερε με χρυσό άρμα στη Λιβύη.

Το 74 π.Χ. γίνεται οριστικά ρωμαϊκή επαρχία ενώ κατακτήθηκε από τους Άραβες το 643 μ.Χ. Η δημοσιογράφος Jenan Moussa επισκέφτηκε πρόσφατα την περιοχή και ανέφερε ότι η Κυρήνη γλίτωσε από τους τζιχαντιστές γιατί ποτέ δεν έφτασαν ως εκεί.

Η φυλή Shahhat κατά τη δημοσιογραφο προστατεύει την αρχαία τοποθεσία. Ξεχωρίζουν οι εικόνες που τραβήχθηκαν κατά την επίσκεψη της εκεί. Δείχνουν μέχρι που φτάσαμε και πως ήταν κάποτε μέρη που σήμερα χαρακτηρίζονται από αστάθεια.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail