Η Kortenaer που μετατράπηκε σε σούπερ θαλαμηγό!

Με μήκος 141 μέτρα, το Yaz είναι ένα «εξωτικό» σούπερ γιοτ διότι χτίστηκε πάνω στο σκάφος ενός πολεμικού πλοίου.

Από: ptisidiastima.com/

Το Yaz αποτελεί μετατροπή της ολλανδικής φρεγάτας HNLMS Piet Hein κλάσης Kortenaer, όμοια με αυτές που υπηρετούν στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Επρόκειτο για το 5ο στη σειρά πλοίο της κλάσης που καθελκύστηκε το 1978. Η Ελλάδα είχε αγοράσει 2 πλοία κατευθείαν από τα ολλανδικά ναυπηγεία και τη δεκαετία του ’90 και 2000 απόκτησε άλλα 6 μεταχειρισμένα. Ακόμη δυο σκάφη κατέληξαν στο Ναυτικό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, απ’ όπου και αποσύρθηκαν το 2008.

Η απόσυρση της Piet Hein (Al Emirat όταν υπηρετούσε στα ΗΑΕ), δεν σήμανε και το τέλος της ζωής της. Η φρεγάτα κατέληξε στα χέρια του Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, ο οποίος σκέφτηκε να την μετατρέψει σε γιοτ. Απευθύνθηκε στο σχεδιαστικό γραφείο Pierrejean Design Studio που επανασχεδιάσαν ριζικά την υπερκατασκευή του σκάφους, ονομάζοντας το προτζεκτ «Swift141».

Τα ναυπηγεία ADMShipyards ανέλαβαν όλες τις σχετικές εργασίες και απέδωσαν το νέο σκάφος το 2015.

Η δεύτερη φρεγάτα των ΗΑΕ (Abu Dhabi, πρώην Abraham Crijnssen), βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση μετατροπής σε σούπερ θαλαμηγό στα ίδια ναυπηγεία.

Το νέο γιοτ έχει υποστεί ριζικές αλλαγές για να είναι σε θέση να προσφέρει αξεπέραστη πολυτέλεια στον ιδιοκτήτη του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail