Έτσι αποκτάς δύναμη και δεν κουνιούνται οι Τούρκοι - Η πρώτη αιγυπτιακή κορβέτα Gowind!

Freepen.gr - Σε αντίθεση με την Κύπρο που προχώρησε στην ανακήρυξη ΑΟΖ βασιζόμενη σε συμμαχίες, η Αίγυπτος έκτισε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις παίζοντας δυνατά στη διπλωματία των εξοπλισμών.

Ρωσικά μαχητικά, γαλλικά μαχητικά, ολλανδικά υποβρύχια, γαλλικές φρεγάτες, ελικοπτεροφόρα και κορβέτες. Αυτή τη φορά η France’s Naval Group καθέλκυσε το πρώτο πολεμικό πλοίο Gowind Corvette που χτίστηκε στην Αίγυπτο, χθες στο ναυπηγείο της Αλεξάνδρειας.

Μαζί με την πρώτη κορβέτα Gowind που παραδόθηκε, το Elfateh, που ήδη επιχειρεί στο Αιγυπτιακό Ναυτικό σε πολλά επιχειρησιακά θέατρα, η δεύτερη κορβέτα θα συμβάλει στην αύξηση της αιγυπτιακής δύναμης του Ναυτικού.

Η νέα κορβέτα Gowind είναι το πέμπτο πλοίο της Naval Group μετά τη φρεγάτα FREMM Tahya Misr, τα ελικοπτεροφόρα Nasser και Sadat και την κορβέτα Gowind, Elfateh.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ναυτικού Ομίλου Hervé Guillou δήλωσε: "Η Naval Group είναι πολύ υπερήφανη που αποτελεί μέρος αυτής της μακροχρόνιας εταιρικής σχέσης με τις αιγυπτιακές αρχές και τη βιομηχανία".

Επιπλέον, η Ναυτική Ομάδα θα συμμετάσχει στη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό αυτού του στόλου.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail