Η γαλλική βάση στη Λάρνακα και οι φρεγάτες Fremm φοβίζουν την Αγκυρα

Freepen.gr - Την άποψη ότι η κατανομή των ενεργειακών πεδίων στην Ανατολική Μεσόγειο και η εξαιρετική κινητικότητα στην περιοχή δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μόνιμης γαλλικής ναυτικής βάσης στη Λάρνακα καταγράφει ο Çetiner Çetin για τη Habertürk.

Ο συντάκτης επικαλείται πηγές του για να αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά έδωσε τα χέρια με τη γαλλική κυβέρνηση για να διατηρήσει και να διασφαλίσει την ύπαρξη της Total και άλλων γαλλικών εταιρειών στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Σημειώνει ότι περισσότερες δηλώσεις θα γίνουν από το Γάλλο πρόεδρο Emanuel Macron κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο τους επόμενους μήνες.

Στην περίπτωση της κατασκευής της ναυτικής βάσης στη Λάρνακα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο της ελληνοκυπριακής πλευράς, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ελλήνων και των Γάλλων έχουν ενοχλήσει την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγκυρα δεν ευνοεί αυτό το βήμα της Γαλλίας και ότι η σύνθετη δομή στην Ανατολική Μεσόγειο θα καταστεί πιο περίπλοκη και θα αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια της περιοχής. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι η Γαλλία έγινε μέρος της αγοράς εξοπλισμών στην περιοχή λόγω των διαπραγματεύσεων για την πώληση ή μίσθωση φρεγατών τύπου Fremm που πραγματοποίησε το γαλλικό ναυτικό και προκάλεσε επίσης αναστάτωση στην Άγκυρα θα μπορούσε να αναμορφώσει την έννοια της ασφάλειας στην περιοχή, σημειώνει ο Cetin.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail