Η Ελλάδα στέλνει F-16 στη Νορβηγία σε άσκηση απάντηση στους Ρώσους

Στο πλαίσιο αυτής θα κινητοποιηθούν 130 αεροσκάφη, 70 πλοία και 10.000 οχήματα

Με 4 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και επιτελικό προσωπικό στο στρατηγείο της Νάπολη, θα συμμετάσχει σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στρατιωτικής πηγής που μίλησε στο news.gr, η Ελλάδα στην άσκηση «Trident Juncture 2018» που ετοιμάζει το ΝΑΤΟ στην Νορβηγία στο τέλος Οκτωβρίου.

Από: news.gr
Του Μαρίνου Γκασιάμη

Συγκεκριμένα από τις 25 Οκτωβρίου και μέχρι τις 7 Νοεμβρίου περισσότεροι από 40.000 στρατιώτες από όλες τις χώρες μέλη και τις συνεργαζόμενες χώρες θα συγκεντρωθούν στην Νορβηγία για την άσκηση «Trident Juncture 2018».

Στην άσκηση αυτή θα δοκιμαστεί όλη η αλυσίδα από την εκπαίδευση των στρατευμάτων μέχρι το τακτικό επίπεδο και την διοίκηση μεγάλων μονάδων.

Στο πλαίσιο αυτής της άσκησης θα κινητοποιηθούν 130 αεροσκάφη, 70 πλοία και 10.000 οχήματα.Πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από το 2015 στην περιοχή εκείνη και από στρατιωτικούς αναλυτές της Δύσης θεωρείται ως ένα σημείο απάντηση στην πρόσφατη ρωσική άσκηση γιγαντιαίων διαστάσεων «Vostok 2018».

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...