Εκτός από τη «μητέρα όλων των βομβών» υπάρχει κι ο «πατέρας»! Είναι ισχυρότερος και Ρώσος

Η βόμβα BGU-43, ή MOAB (Massive Ordinance Air Blast κατά την επίσημη ονομασία της, ή Mother of All Bombs, «μητέρα όλων των βομβών», όπως αποκαλείται από Αμερικανούς στρατιωτικούς), η ισχύς της οποίας ισοδυναμεί με περίπου 11 τόνους ΤΝΤ.

Αναδημοσίευση από: huffingtonpost.gr

Όμως σε πόσους είναι γνωστό το ρωσικό αντίπαλο δέος; Ναι οι Ρώσοι έχουν και αυτοί το υπερόπλο τους και το ονομάζουν ο «πατέρας όλων των βομβών».

H ρωσική Aερoπoρία έκανε χρήση τoυ "πατέρα όλων των βoμβών" τη FOAB. Πρόκειται για την ισχυρότερη βόμβα που ρίχνεται από αεροπλάνο και μπορεί να εξαυλώσει τα πάντα σε μια τεράστια ακτίνα.

Η συγκεκριμένη βόμβα είναι τέσσερις φoρές πιο ισχυρή απo την αμερικανική GBU-43/B και απoτελεί τo πιo ισχυρό συμβατικό, μη πυρηνικό όπλο, τo oπoίo δοκιμάστηκε επιτυχώς στις 11 Σεπτεμβρίου τoυ 2007.

Η ρωσική θερμοβαρική βόμβα, ο «πατέρας όλων των βομβών» έχει βάρος 7,1 τόνων και ισχύ ισοδύναμη με 44 τόνους ΤΝΤ. Στην ουσία είναι 30% ελαφρύτερη και 4 φορές ισχυρότερη από την αμερικανική.

Η ακτίνα της καταστροφής που προκαλεί εκτείνεται σε μια απόσταση τουλάχιστον 300 μέτρων, όταν η αμερικάνικη καλύπτει περίπου 150 μέτρα.

Οι θερμοβαρικές βόμβες είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να προκαλούν τη μεγαλύτερη καταστροφή, να εξαϋλώνουν στόχους και να ισοπεδώνουν κτήρια, στο πρότυπο της ρίψης μιας πυρηνικής βόμβας, όμως χωρίς το φαινόμενο της ραδιενέργειας μετά την έκρηξη.Αν και ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η βόμβα ίσως να μην είναι και τόσο ισχυρή όσο ισχυρίζονται οι Ρώσοι, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει θερμοβαρικές βόμβες στο οπλοστάσιό της εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες και είναι από τις πρωτοπόρους στον τομέα αυτό.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...