Ένα βήμα ακόμη για τη Σερβία - Αποκτά επιθετικά drones με στρατιωτική τεχνολογία από την Κίνα

(Image: Xinhua)
Freepen.gr - Η Σερβία σκοπεύει να αποκτήσει περίπλοκα όπλα και στρατιωτική τεχνολογία για την ενσωμάτωση σύνθετων συστημάτων σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Κίνα.

"Η Σερβία θα αποκτήσει drones μάχης, τα οποία θα έχουν την ικανότητα να αναζητούν, να ανακαλύπτουν στόχους κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και τη νύχτα, καθώς και να εξαπολύουν με βόμβες και πυραύλους με καθοδήγηση λέιζερ", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Νενάντ Μιλοράντοβιτς στο Πεκίνο από τη δικτυακή πύλη B92 την Τρίτη.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισκέπτεται την Κίνα για να παρακολουθήσει την ετήσια συνάντηση του Φόρουμ του Καλοκαιριού του Νταβός στο Tianjin. "Αυτή είναι μια δυνατότητα που έχουν μόνο οι πιο ικανές στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου, αλλά θα έχει στη διάθεσή της ο Σερβικός στρατός", δήλωσε ο Μιλοράδοβιτς.

Ο Μίλοραντοβιτς επεσήμανε ότι ο Σερβικός Στρατός δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή μια τέτοια ικανότητα, αλλά αυτό ισχύει και για μεγάλο αριθμό χωρών της περιοχής. Το πακέτο, το οποίο έχει συμφωνηθεί, είπε, θα περιλαμβάνει τη βιομηχανική συνεργασία, δηλαδή τη μεταφορά τεχνολογίας, από την Κίνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μεταφορά τεχνολογίας όσον αφορά την ενσωμάτωση πολύπλοκων συστημάτων σε drones, βάσει των οποίων τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα κατασκευαστούν στη Σερβία θα είναι εφοδιασμένα με οπτικά ηλεκτρονικά συστήματα. Με τον τρόπο αυτό, εξήγησε, τα αεροσκάφη μας θα έχουν τρεις από αυτές τις τέσσερις δυνατότητες - θα μπορούν να παρακολουθούν το πεδίο της μάχης μέρα και νύχτα, να συντονίζουν στόχους και βολές πυροβολικού, να κατευθύνουν βόμβες και πυραύλους από όπλα ή άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Αυτές είναι οι πρώτες μορφές στρατιωτικο-τεχνολογικής συνεργασίας με την Κίνα, με στόχο τη διαφοροποίηση του εξοπλισμού της Σερβίας ως ουδέτερης στρατιωτικής χώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail