Άρση των capital controls αφού πλέον δεν έχει απομείνει τίποτε στους λογαριασμούς μετά από τις θύελλες των κατασχέσεων


3dman_eu / pixabay
Freepen.gr - Στην άρση των capital controls στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019 σχεδιάζουν να προχωρήσουν το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

Το πρώτο βήμα, σημειώνει η εφημερίδα, θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες με την άρση των περιορισμών στον λεγόμενο δεύτερο πυλώνα , που αφορά την ανάληψη μετρητών στο εσωτερικό.

Όπως επισημαίνεται από τις αρμόδιες τραπεζικές πηγές, το υφιστάμενο όριο ανάληψης των 5000 ευρώ τον μήνα, που ισχύει σήμερα, ουσιαστικά δεν έχει νόημα, αφού για τους περισσότερους καταθέτες ξεπερνά κατά πολύ τις σχετικές ανάγκες τους. Στο εξής οι αναλήψεις θα είναι ελεύθερες.

Μετά από τρία χρόνια θύελλας κατασχέσεων και αφού πια δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτε από το υστέρημα των Ελλήνων, θα αρθούν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι. Λογικό όταν δεν υπάρχουν πια κεφάλαια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail