Η Πρίστινα έστειλε ειδικές δυνάμεις στο βόρειο Κόσσοβο και το Βελιγράδι έθεσε Στρατό κι Αστυνομία σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έθεσε το στρατό της χώρας σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής ύστερα από την προώθηση ειδικών αστυνομικών δυνάμεων του Κοσσόβου στο βόρειο σερβικό τομέα. Η εντολή του Βούτσιτς δόθηκε στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας.

Επίσης ο Σέρβος υπουργός εσωτερικών έθεσε σε επιφυλακή τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσσόβου με περίπου 60 άνδρες αναπτύχθηκαν σήμερα γύρω από τον υδροηλεκτρικό σταθμό της λίμνης Γκαζιντόβα στο βόρειο τομέα λόγω της επίσκεψης του Χασίμ Θάτσι.

Σύμφωνα με το PTC οι δυνάμεις των Κοσσοβάρων έχουν αρχίσει να αποσύρονται. Οι Σέρβοι παραμένουν σε επιφυλακή ενώ το Βελιγράδι έστειλε διαβήματα διαμαρτυρίας στους διεθνείς οργανισμούς.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.