ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ έρχεται από την Περσία και τα σαρώνει όλα η Ρωσία

Φώτο από Skai

Και αν οι δραματικές εκεί εξελίξεις αφορούσαν μόνο την συγκεκριμένη περιοχή θα λέγαμε, τέλος πάντων. Αλλά αυτή η κραυγή μπορεί να ακουστεί και στο ΑΙΓΑΙΟ.

Το ερώτημα είναι κρίσιμο. Πότε θα ανοίξει ο τούρκος το μέτωπο της ευθείας αντιπαράθεσης με την Ελλάδα, πριν ή μετά αφού ανάψει για τα καλά η φωτιά στον Περσικό κόλπο;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ξεκινάμε με μια φράση « μην ξεχνάτε το Κουρδικό, δρομολογήθηκε από τον Ουρανό και από ανθρώπους»

Κάπως έτσι τρέχουν τα τελευταία 24 ωρα και δείχνουν πως θα τρέξουν και τα επόμενα.

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ απογευματινές ώρες

Ρωσία – Τουρκία βάζουν πάγο στο κουρδικό.

« Σε δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης 15-20 χιλιομέτρων στο Ίντλιμπ της Συρίας συμφώνησαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαδιμίρ Πούτιν όπως ανακοίνωσαν μετά τη συνάντησή τους στο Σότσι της Ρωσίας.

Μάλιστα είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Όπως είπε θα διασφαλίσουν από κοινού ώστε να μην γίνουν προκλήσεις από τρίτα μέρη ή να εμποδιστούν τυχόν παραβιάσεις.

“Η Ρωσία και η Τουρκία θα κάνουν συντονισμένες περιπολίες στην αποστρατικοποιημένη ζώνη”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέροντας ότι είναι πεποίθησή του ότι έχουν αποτρέψει μια ανθρώπινη τραγωδία στο Ίντλιμπ και πως η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει αυτό που της αναλογεί.»

https://www.newsbomb.com.cy/kosmos/story/729422/se-apostratikopoiimeni-zoni-sto-intlimp-symfonisan-erntogan-kai-poytin-sto-sotsi



Σε λίγες ώρες

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ βραδινές ώρες


«Τη 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23:00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία με το πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας», τόνισε.

http://www.onalert.gr/stories/Il-20-ptwsh-rwaikou-aeroskafous-sthn-anatolikh-mesogeio/70691

Το Ισραήλ κατηγορεί ευθέως η Ρωσία και απειλεί με αντίποινα, καθώς εμμέσως προκάλεσε την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροπλάνου κοντά στις μεσογειακές ακτές της Συρίας.»


22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ σε ιρανική παρέλαση

« Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν ανήλθε σε 24, ενώ οι τραυματίες είναι 53, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
“Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων που δεν είναι στρατιώτες, περιλαμβανομένων γυναικόπαιδων, που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν την παρέλαση”, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο ανώνυμη επίσημη πηγή.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιούνταν με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988).

Ένας αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης ορκίστηκε αντίποινα, όπως μετέδωσε το IRNA. “Οι εχθροί δεν θα έπρεπε να φανταστούν ότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν αξιοπρέπεια με αυτή την δόλια ενέργεια. Ο ιρανικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα απαντήσουν”, είπε ο Γιαχίγια Ραχίμ Σαφαβί, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση είναι η συνέχιση των ενεργειών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.
“Αυτή η τρομοκρατική ενέργεια δεν είναι ένα σημάδι δύναμης, αλλά αδυναμίας και μια συνέχιση των ενεργειών του Daesh (ΙΚ) στο Ιράκ και στη Συρία όπου σκοτώνουν αθώους ανθρώπους”, είπε ο υποναύαρχος Αλί Φανταβί, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον πρόεδρο του Ιράν και πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει τις κοινές προσπάθειες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, μετέδωσε το RIA επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της σημερινής επίθεσης εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν, που σύμφωνα με νεότερο απολογισμό στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους, ανάμεσά τους Φρουροί της Επανάστασης αλλά και γυναικόπαιδα, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA και η κρατική τηλεόραση.» https://www.militaire.gr/iran-epithesi-24-oi-nekroi-analipsi-eythynis-apo-antikyvernitikoys-kai-antipoina-apo-tin-techerani/

Τα τεκταινόμενα στο Ιραν ακουμπούν τα σημερινά δρώμενα στην Βαλκανική και στην Αν. Μεσόγειο ενώ όλος ο πλανήτης άρχισε να παίρνει φωτιά με πρωτόγνωρο εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ – Κίνας και αν βάλουμε τις δυσκολίες της ΕΕ με το Brexit κατανοούμε τι θα μας συμβεί.

Πότε θα ανοίξει ο τούρκος το μέτωπο της ευθείας αντιπαράθεσης με την Ελλάδα, πριν ή μετά αφού ανάψει για τα καλά η φωτιά στον Περσικό κόλπο;

Τα πρώτα δείγματα τα έχουμε ήδη.

« Σύμφωνα με την Χαμπέρ Κίπρις, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε γεώτρηση. «Εντός αυτού του έτους,35 χρόνια μετά πρώτη φορά επαναρχίζουμε τις έρευνες για πετρέλαιο στα βόρεια και νότια σύνορά μας. Έχουμε συγκεντρώσει δείγματα (πληροφορίες) πετρογραφίας για να επικαιροποιήσουμε τον γεωλογικό χάρτη της περιοχής».

Έχουμε ενδυναμώσει, συνέχισε, την παρουσία μας στην θάλασσα με τα πλοία Μπαρμπαρός, Ορούτς Ρέις και το γεωτρητικό Φατίχ. «Προηγουμένως λόγω της έλλειψης οικονομικών και ανθρώπινων πόρων δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε αυτό το εγχείρημα. Μέσα στο καιρό που πέρασε κάναμε σημαντικά βήματα σε αυτόν τον τομέα και είμαστε στο σημείο να ικανοποιούμε τις ανάγκες με την ντόπια αλλαγή και να κάνουμε τις δουλειές μας με τους δικούς μας μηχανικούς, το δικό μας γεωτρητικό πλοίο. Το πλοίο Φατίχ τους επόμενους λίγους μήνες θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση στην Μεσόγειο». Και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αγορά δεύτερου γεωτρητικού πλοίου.» https://capitaltoday.sigmalive.com/oikonomia/kosmos/3470_toyrkos-ypoyrgos-energeias-agorazoyme-deytero-ploto-geotrypano

Δεκαετία του 80, ούτε καταλαβαίναμε τίποτε από αυτά που ζούμε. Ένας Ασκητής Αγιορείτης μας έδειξε τις χειρόγραφες σημειώσεις που είχε από τον γέροντα του.

Όταν τις αναγνώσαμε όλα αυτά μας φαινόταν πολύ μακρινά.

Έγγραφε πολλά αλλά αναφέρουμε αυτά που μας έκαναν εντύπωση καθότι δεν μας επέτρεψε να έχουμε κάποιο αντίγραφο.

« στις αρχές της νέας χιλιετίας θα κάνουν πρόβα για να σας βουλώσουν με τον δυσώνυμο αριθμό»

« θα τους προλάβει μεγάλος πόλεμος που θα ανάψει στην περιοχή της Βαβυλώνας και ο απόηχος του θα φτάσει στην νέα Βαβυλώνα»

« η Ρωσία θα σαρώσει μέχρι το Σουεζ αλλά μετά θα γυρίσει πίσω»

« Μέχρι τότε μην συγκοινωνείτε με τα έργα του σκότους για να σωθείτε από το παγκόσμιο κακό»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail