Η δική μας αρχή της Ινδίκτου

gate74 / pixabay
Η λέξη Ἰνδικτιών σημαίνει κατ᾽ ἀρχήν τόν προσδιορισμό τοῦ ἐτήσιου ποσοῦ πού ἔπρεπε νά καταβάλλουν οἱ Ρωμαῖοι πολίτες ὡς φόρο.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Τους επόμενους μήνες θα κληθούν οι πολίτες, αυτοί που δεν λιάζονται στις παραλίες της Μυκόνου, αυτοί που δεν περνούν τα βράδυα τους χτίζοντας βουνά απο λουλούδια στις πίστες, αυτοί που δεν παίρνουν τα παχυλά επιδόματα ως νέοι έποικοι της χώρας, να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη.

Ακόμα κι αν δεν βρούν ούτε ένα πενηντάλεπτο θα πρέπει, να δανειστούν, να χρεωθούν, να πουλήσουν και τα τελευταία τους υπάρχοντα ώστε να γίνει φέτος το οικονομικό θαύμα του θηριώδους πλεονάσματος 3.5% χωρίς να υπάρχει πραγματική παραγωγή, πραγματική ανάπτυξη.

Τα θηριώδη πλεονάσματα που προκύπτουν, οταν το κράτος ξεζουμίζει τους πολίτες, οταν δεν παρέχει ούτε στο ελάχιστο τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να τους παρέχει, οταν δεν συντηρεί υποδομές, όταν είναι όχι απροετοίμαστο αλλά εντελώς ξεβράκωτο απέναντι σε καταστροφές.

Η αρχή της Ινδίκτου, η αρχή των φόρων και σε λίγες μέρες θα δούμε αυτούς που δεν μπορούν να οργανώσουν ένα σχέδιο της προκοπής στις πλημμύρες και τις πυρκαγιές για να μη θρηνούμε θύματα, να καταστρώνουν σχέδια στρατηγικά, μακρόπνοα και μακροχρόνια.

Η καριέρα είναι χολέρα και αυτό το βλέπουμε καθημερινά , όταν με προϋπηρεσία σερβιτόρου γίνεσαι σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και με προϋπηρεσία καθαρίστριας υφυπουργός.

Το ηθικό πλεονέκτημα έχει μεταλλαχθεί σε 3 1/2 χρόνια μόνο χρόνια σε "κόπρο του Αυγέα" όπως έλεγε ο ευρυμαθής Αλέξη.

"Κόπρος του Αυγέα" πασπαλισμένη με μπόλικη δόση εκσυγχρονιστικών Πασόκων, της γενιάς, των συνοδοιπόρων, των συναδέλφων, του Τσοχατζόπουλου, του Μαντέλη, του Τσουκάτου, του Παπαντωνίου, του Σμπώκου και πολλών πολλών άλλων, μαζί με άλλο "νέο αίμα", απο την καραμανλική (με μικρό κ) ΝΔ και απο τους θιάσους των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Τύφλα να 'χουν τα pokemon στη μετάλλαξη μπροστά τους...

Κι αν γελάσατε με το σχέδιο της πολιτικής προστασίας που είδε το φώς της δημοσιότητας κι αν κλάψατε , οταν είδατε τα σχέδια και τα οργανογράμματα του ταπεινού τριτοκοσμικού Μπαγκλαντές, δεν πειράζει,


πληρώστε τη δόση σας του "παράλογου", "άδικου" φόρου που "δε διορθώνεται, καταργείται" και περιμένετε να ακούσετε το σχέδιο του λαοφιλούς μας ηγέτη, η λαοφιλία του οποίου μετριέται σε διμοιρίες των ΜΑΤ.



Δεν ξέρω για εσάς, όμως οταν ακούω οτι θα πάει να μιλήσει με δικό του σχέδιο φαντάζομαι στην καλύτερη περίπτωση κάτι τέτοιο...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail