Δημήτρης Καζάκης: Η παράδοση του Αιγαίου δια της αδιαφορίας των εθνικών αρχών

Σε εξώδικο διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση προέβησαν χθες 36 Έλληνες αλιείς, με αφορμή τον «πόλεμο» που έχουν κηρύξει εναντίον τους οι Τούρκοι ψαράδες, οι οποίοι, συνεπικουρούμενοι από το λιμενικό της Τουρκίας λυμαίνονται τα ελληνικά χωρικά ύδατα. «Αντί να αποτρέψουν και να συλλάβουν όσους Τούρκους αλιείς λυμαίνονταν επί σειρά ετών τα ελληνικά χωρικά ύδατα, μένουν απλά παρατηρητές και έτσι τα τουρκικά σκάφη “κερδίζουν” αλιευτικά πεδία όλο και πιο δυτικά» αναφέρουν. «Πλησιάζουν ελληνικά νησιά και βραχονησίδες σε αποστάσεις ακόμα και μικρότερες του ενός μιλίου, αμφισβητώντας εμπράκτως την εθνική μας κυριαρχία», σημειώνουν.

Αναδημοσίευση από: epamhellas.gr
Του Δημήτρη Καζάκη

Η εξώδικος διαμαρτυρία ήρθε ως αποτέλεσμα της εντεταλμένης αδιαφορίας του ελληνικού λιμενικού σώματος, όταν αυτό αρνήθηκε στην πράξη να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων αλιέων που εκδιώχθηκαν από Τούρκους αλιείς ανοικτά της Λέρου τον Ιούλιο. Οι Τούρκοι αλιείς με την συνεπικουρία σκαφών του λιμενικού της Τουρκίας δεν δίστασαν ακόμη και να ανοίξουν πυρ εναντίον των Ελλήνων αλιέων. Και μάλιστα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις οικείες λιμενικές αρχές, οι οποίες απάντησαν ότι θα το διερευνήσουν. Κι ακόμη το διερευνούν, χωρίς όμως να προβούν στην παραμικρή ενέργεια για την προστασία των Ελλήνων αλιέων.

Το περιστατικό δεν είναι αμελητέο, αν σκεφτούμε ότι για τα ζητήματα των πεδίων αλιείας απειλήθηκε σύρραξη ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Ρωσία, αλλά και την Κίνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ελεύθερη εκμετάλλευση του Αιγαίου συνιστά μια από τις βασικές διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Κι έτσι η κατοχύρωση του ελέγχου των αλιευτικών πεδίων του Αιγαίου, ειδικά στην περιοχή της γκρίζας ζώνης των νησιών της Ελλάδας που γειτνιάζουν με τις ακτές της Τουρκίας, συνιστά το πρώτο αποφασιστικό βήμα για τον έλεγχο και του νησιωτικού συμπλέγματος.

Οι Έλληνες αλιείς έχουν να αντιμετωπίσουν έναν τουρκικό αλιευτικό στόλο στο Αιγαίο, ο οποίος όλο και περισσότερο επιδοτείται και ενισχύεται από το τουρκικό κράτος ως μέσο γεωστρατηγικής άλωσης του Αιγαίου. Οι Τούρκοι αλιείς ενθαρρύνονται από το κράτος τους να εισέρχονται ακόμη και στα ελληνικά εγχώρια ύδατα, υπό την προστασία ενός αναβαθμισμένου σε σκάφη και δύναμη πυρός λιμενικού στόλου της Τουρκίας.

Από την άλλη οι Έλληνες αλιείς έχουν να αντιμετωπίσουν τις απαγορεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πολιτική καταστροφής ιδίως της παράκτιας αλιείας στην Ελλάδα που εκπονείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και ένα απόλυτα εχθρικό κράτος, το οποίο δεν νοιάζεται ούτε καν για την τυπική φύλαξη των εγχώριων υδάτων της χώρας. Οι Έλληνες αλιείς είναι έρμαια της τύχης, που όλο και περισσότερο στρέφεται σε βάρος τους.

Είναι μια ακόμη διάσταση της εθνικής τραγωδίας που ζει ο ελληνισμός του Αιγαίου και ιδίως των νησιών της παραμεθορίου με την Τουρκία. Η εξώδικος διαμαρτυρία, όπως ξέρουν άλλωστε καλύτερα οι νομικοί, δεν είναι παρά μια κραυγή απελπισίας χωρίς παραλήπτες. Το ελληνικό κράτος βρίσκεται υπό κατοχική διοίκηση και το Αιγαίο έχει παραδοθεί στην Τουρκία και στο ΝΑΤΟ. Έχει μετατραπεί σε «ελεύθερη θάλασσα» – όπως χαρακτήρισε το Αιγαίο ο κ. Μεϊμαράκης την περίοδο που ως πρόεδρος της ελληνικής βουλής υποδέχθηκε τον τότε υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου τον Οκτώβριο του 2012 – για τους πολεμικούς και πολιτικούς σχεδιασμούς της γείτονος και του ΝΑΤΟ.

Ο κ, Μεϊμαράκης υποδεχόμενος τον Τούρκο υπουργό, παρέδωσε ένα άθλιο καραβάκι σαν αναμνηστικό δώρο λέγοντας: «Εύχομαι το καραβάκι αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερο στο Αιγαίο». Η φράση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Νταβούτογλου να απαντήσει: «Δική μας επιθυμία είναι το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντα ελεύθερο». Και έκτοτε το Αιγαίο όντως έγινε ελεύθερο – όπως λέμε μπάτε σκύλοι αλέστε! – για την Τουρκία, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με την δράση της Frontex και κάθε λογής ασύμμετρης δύναμης (ΜΚΟ) καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας

Να γιατί η εξώδικος διαμαρτυρία των Ελλήνων αλιέων απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων. Να γιατί ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον καπετάνιο και το πλήρωμα του Γαύδος, επειδή έπραξε το αδιανόητο, δηλαδή εγκατέλειψε εθνικό χώρο έναντι λιμενικών σκαφών της Τουρκίας που το παραβίαζαν κατάφωρα. Να γιατί ο αρχηγός του λιμενικού, ο οποίος προθύμως προΐσταται ενός σώματος που δεν εκτελεί το καθήκον του, έχει αμειφθεί με παράταση της θητείας του. Να γιατί μόλις χθες ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ πήρε επίσης παράταση της θητείας του, μιας και έχει αποδειχθεί άξιος στην τυφλή υπακοή σε άνωθεν και έξωθεν εντολές, που κανονικά οφείλουν να ντροπιάζουν έναν έντιμο Έλληνα αξιωματικό.

Να γιατί ο κ. Κοτζιάς βρίσκεται στη Σμύρνη και βγάζει ανέμελες selfies με τον ομόλογό του. Λες και βρίσκονται σε ερωτικό ραντεβουδάκι. Και να γιατί η ΝΔ με τους «μακεδονομάχους» της επικεντρώνει επίτηδες στην ονοματοδωσία των Σκοπίων. Γιατί μόνο αυτό το «εθνικό θέμα» υπάρχει. Κανένα άλλο.

Και φυσικά απλά και μόνο το όνομα. Όχι το κορυφαίο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, που αφορά εξίσου τη Θράκη, το Αιγαίο, την Ήπειρο – καθώς ο κ. Κοτζιάς συζητά με την κυβέρνηση Ράμα την κατάργηση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας του 1914 για να γίνει και η Ήπειρος διαφιλονικούμενη περιοχή της Ελλάδας με την Αλβανία. Ούτε φυσικά απασχολεί κανέναν από δαύτους η ανεξαρτησία της μίας, ενιαίας και αδιαίρετης Ελλάδας, ο λαός της οποίας στερείται πλέον το θεμελιωδέστερο όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση.

Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail