Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία έστειλε σήμα στους παλιάτσους και τους κομπάρσους να ετοιμάζονται για...χημική επίθεση

Freepen.gr - Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Jim Jeffrey δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης προετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα στην επαρχία του Idlib.

"Είμαι πολύ σίγουρος ότι έχουμε πολύ, πολύ καλό λόγο για να κάνουμε αυτές τις προειδοποιήσεις", δήλωσε ο Jeffrey, ο οποίος ορίστηκε στις 17 Αυγούστου ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo για τη Συρία για την επίβλεψη των συνομιλιών σχετικά με μια πολιτική μετάβαση στη χώρα. Αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί και ως ένα σήμα προς τους ισλαμιστές και τους "διασώστες" των Λευκών Κρανών να ετοιμάζονται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι ΗΠΑ διαθέτουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να πιστεύουν ότι οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης θα προβούν σε πρόκληση χημικών όπλων.

"Οποιαδήποτε επίθεση είναι για μας απαράδεκτη ως απερίσκεπτη κλιμάκωση", δήλωσε ο Jeffrey στους δημοσιογράφους.

"Υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι παρασκευάζονται χημικά όπλα", πρόσθεσε ο Jim Jeffrey βασιζόμενος προφανώς σε πληροφορίες από τους παλιάτσους των Λευκών Κρανών που πρωταγωνιστούν πάντα στις ταινίες με τα χημικά όπλα ή τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

Το παράδοξο είναι ότι και τις προηγούμενες φορές αποδείχθηκε πως δε συνέβη απολύτως τίποτε. Πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κάνουν σα να μην καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται; 

Τα σχόλια του Jeffrey έρχονται μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών που κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι μυστικές πράκτορες μεθοδεύουν χημική προβοκάτσια για να στοχοποιηθεί ο συριακός στρατός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail