Το χειρότερο από τα πάθη είναι το ψυχρό πάθοςΚι αυτό γιατί δε χάνει τον αυτοέλεγχο του ποτέ. Πορεύεται με την ακαμψία ρομπότ, ποδοπατάει και ισοπεδώνει.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Και το ψυχρό πάθος είναι χαρακτηριστικό των οργανωμένων συμφερόντων. Τα οργανωμένα συμφέροντα ενσαρκώνουν μεταποιημένα κίνητρα συναισθηματικά. Το πάθος της πλεονεξίας, λόγου χάρη, ή του εξουσιασμού, ή το αίσθημα της ανασφάλειας μεταμφιέζονται σε σχηματισμούς πολύπλοκους, μηχανισμούς που λειτουργούν με ακρίβεια μαθηματική.

Αν επιχειρήσουμε να τα μελετήσουμε, θα δούμε πως συνδυάζουν πολλές φορές την πλεονεξία με την ανασφάλεια, την ανασφάλεια με τον εξουσιασμό. Από τη σύντομη τούτη επισκόπηση βγαίνει το συμπέρασμα πως οι εγχώριοι πολιτικοί μόνο για κυριαρχία του ψυχρού λογισμού δεν πρέπει να παραπονιούνται.

Ψυχρό λογισμό λέμε συνήθως όχι το μέτρο, τη σωφροσύνη, αλλά την αδιαφορία προς το σύνολο, την αναλγησία, τον άκαρδο υπολογισμό. Με άλλα λόγια, πρέπει να εμπιστευόμαστε τις τύχες μας στα δίχως θερμοκρασία χέρια τους;

Το ερώτημα δεν έχει νόημα. Αυτό ακριβώς κάνουμε όταν λαχανιάζουμε κορεσμένοι από τον καλπασμό της προσδοκίας!
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.