Ορίστε τι τρέμει η Τουρκία στο Ιντλίμπ - Οι ισλαμιστές που εξέθρεψε, την απειλούν πως αν τους πουλήσει θα επιτεθούν στο Χατάι μέσω τούνελ!

Freepen.gr - Με το Συριακό Στρατό να συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο νότιο Idlib, οι τρομοκράτες που καταλαμβάνουν την επαρχία φαίνεται να αρχίζουν να πανικοβάλλονται, προειδοποιώντας την Άγκυρα να μη δώσει στη Δαμασκό το πράσινο φως για να ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη επίθεση της στη βορειοδυτική Συρία.

Ένας μαχητής από μια απροσδιόριστη ομάδα που βρίσκεται στο Idlib απειλεί τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ, προειδοποιώντας ότι οι ισλαμιστές έχουν σκάψει μια σήραγγα που εκτείνεται στην επαρχία Hatay της Τουρκίας.

Συνέχισε να εξηγεί ότι, σε περίπτωση που ο Ερντογάν «πουλήσει το Idlib», οι μαχητές θα χρησιμοποιήσουν τη σήραγγα για να περάσουν στην Τουρκία, ενδεχομένως να επιτελέσουν επιθέσεις κατά αμάχων και δυνάμεων ασφαλείας.

"Το Reyhanli [μια πόλη στην επαρχία Hatay] είναι πίσω μου. Όπως γνωρίζετε, εμείς οι στρατιώτες από τη Γκούτα είμαστε καλοί στο σκάψιμο από τότε που έχετε κατασκευάσει ένα συνοριακό φράγμα 960 χιλιομέτρων... Θέλουμε να σας πούμε: αν πουλήσετε το Idlib ή άλλες περιοχές που κρατούνται από την αντιπολίτευση, θα πάρουμε το Reyhanli από εσάς. Δε θα σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά αυτή είναι η προειδοποίησή σας", δήλωσε ο μαχητής σε βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.



Το βίντεο δημοσιεύθηκε λίγες μέρες μετά την τριμερή σύνοδο κορυφής στην Τεχεράνη, στην οποία συμμετείχαν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και οι Ιρανοί και Τούρκοι ομολόγοι του, για να συζητήσουν την κατάσταση στο Idlib, μπροστά από την επικείμενη επίθεση του Συριακού Στρατού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail