«Έσκασε» η Λέσβος και μεταφέρουν χιλιάδες αλλοδαπούς από τη Μόρια στην ηπειρωτική Ελλάδα

Αναχώρησαν, σήμερα Παρασκευή, με το πλοίο της γραμμής για την Καβάλα οι πρώτοι 100, από τους συνολικά 2.000 αλλοδαπούς πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι θα φύγουν από τον καταυλισμό της Μόριας έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Από: pronews.gr

Προορισμός τους ο νέος καταυλισμός που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Βόλβης στη Θεσσαλονίκη, δυναμικότητας περίπου 1200 ατόμων.

Ανάλογες αναχωρήσεις έως και 400 ατόμων τη φορά, θα γίνονται όλη της επόμενη εβδομάδα με πλοία της γραμμής είτε προς Πειραιά είτε προς Καβάλα με προορισμό τη δομή της Βόλβης ή τη δομή του Κατσικά στην περιφέρεια Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, άλλοι 1000 αιτούντες άσυλο θα αναχωρήσουν μέσα στον Οκτώβριο προς μια τρίτη δομή που θα λειτουργήσει στην περιφέρεια της Πρέβεζας.

Ως επικαλούμενος στόχος είναι οι μαζικές αυτές μετακινήσεις αιτούντων άσυλο που ανήκουν σε κατηγορίες ευάλωτων ομάδων, μαζί με τις άλλες μετακινήσεις ατόμων που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, να οδηγήσουν σε καλυτέρευση των συνθηκών που επικρατούν στον κυρίως καταυλισμό του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αλλά και στον άτυπο καταυλισμό με σκηνές που έχει δημιουργηθεί σε κτήματα γύρω από το ΚΥΤ.

Επί της ουσίας όμως αυτό που θα συμβεί είναι να γεμίσει η ελληνική ενδοχώρα με χιλιάδες μεταναστών και να έρθουν κι άλλοι στα πλαίσια της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Γερμανία για επιστροφή 2.000 προσφύγων στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή έχουν ανοίξει και πάλι οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία, οπότε το πρόβλημα θα γιγαντωθεί. Ήδη η χώρα απειλείται από μελλοντική δημογραφική «αντικατάσταση».
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...