Η Τουρκία τους την έφερε μπαμπέσικα! Τώρα θεωρεί τρομοκράτες όσους στήριζε, χαρτζιλίκωνε και περιέθαλπτε

Freepen.gr - Η Τουρκία έχει προσθέσει επισήμως την τζιχαντιστική ομάδα "Hay'at Tahrir Al-Sham" στον εθνικό κατάλογο τρομοκρατών. Πρόκειται για την Al Nusra (προσκείμενη στην Αλ Κάιντα) με άλλο όνομα.

Αυτή η κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης έρχεται την παραμονή της προγραμματισμένης επίθεσης του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στην επαρχία του Ιντλίμπ. Η οργάνωση είναι μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Συρία ενώ πρέπει να θυμίσουμε ότι η Τουρκία τη φρόντιζε, την εξόπλιζε, την ενίσχυε οικονομικά και περιέθαλπτε τους τραυματίες της σε δικά της νοσοκομεία. Επιπλέον μέσω Τουρκίας πέρασαν το 2015 οι χιλιάδες τρομοκράτες της που κατέλαβαν την πόλη του Ιντλίμπ και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Οι θέσεις της Hay'at Tahrir Al-Sham στη βορειοδυτική Συρία αναμένεται να είναι ο πρωταρχικός στόχος του Συριακού Αραβικού Στρατού κατά τη διάρκεια της επίθεσής του.

Η Ρωσία ασκεί πιέσεις στο τουρκικό καθεστώς για την εξάλειψη των τρομοκρατών της Hay'at Tahrir Al-Sham από το Ιντλίμπ εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail