Ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία της Τουρκίας βάζει προσωρινό λουκέτο στο εργοστάσιό της στην Προύσα

Freepen.gr - Η οικονομική κρίση στην Τουρκία έχει αρχίσει πλέον και προκαλεί σημαντικά προβλήματα στη γειτονική χώρα. Η Tofaş, κοινοπραξία μεταξύ της Fiat και της τουρικής Koç Holding, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την παραγωγή στο βασικό της εργοστάσιο για μια περίοδο εννέα ημερών, επικαλούμενη τη συρρίκνωση στην εγχώρια αγορά:

"Η παραγωγή θα διακοπεί για εννέα ημέρες [όχι διαδοχικά] κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου στο εργοστάσιο της Μπούρσα λόγω της πρόσφατης συρρίκνωσης στην εγχώρια αγορά", ανέφερε η εταιρεία ενώ μερικοί υπάλληλοι θα είναι σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Τουρκίας υποχώρησαν 53 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος σε 34.346 οχήματα τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Ένωση Διανομών Αυτοκινήτων (ODD). Ενώ 26.976 επιβατικά αυτοκίνητα πωλήθηκαν τον Αύγουστο με ετήσια μείωση 50,9%, πωλήθηκαν συνολικά 7.370 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα με μείωση κατά 58,2% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2017.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail