Τα άκουσαν ΗΠΑ και Τουρκία στον ΟΗΕ: Διαπράξατε εγκλήματα πολέμου στη Συρία - Σηκωθείτε και φύγετε!

Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΟΗΕ το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίν Μουαλλέμ δήλωσε στο ακροατήριο ότι όλες οι ανεπιθύμητες ξένες δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως τη Συρία.

"Όλες οι ξένες δυνάμεις που δεν έχουν προσκληθεί από τη νόμιμη κυβέρνηση πρέπει να αποσυρθούν δίχως καμία προϋπόθεση", δήλωσε ο Muallem.

Ο υπουργός εξωτερικών της Συρίας επικέντρωσε την προσοχή του στον αμερικανικό συνασπισμό, τον οποίο επέκρινε για αρκετά λεπτά:

"Ο συνασπισμός κατέστρεψε εντελώς τη συριακή πόλη της Ράκκα. Κατέστρεψε τις υποδομές και τις δημόσιες υπηρεσίες στις περιοχές στις οποίες απευθύνεται · προκάλεσε σφαγές εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των γυναικών, οι οποίες ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου βάσει του διεθνούς δικαίου. Ο συνασπισμός έχει παράσχει επίσης άμεση στρατιωτική υποστήριξη σε τρομοκράτες, σε πολλές περιπτώσεις, καθώς πολέμησαν εναντίον του συριακού στρατού" και συνέχισε:

"Θα έπρεπε να ονομαζόταν πιο εύστοχα Ο Συνασπισμός για την Υποστήριξη των Τρομοκρατών και των Εγκλημάτων του Πολέμου" ενώ παρέθεσε τη Ρωσία ως παράδειγμα νόμιμης διεθνούς συνεργασίας.

Ο Muallem αναφέρθηκε επίσης στην Τουρκία, η οποία είπε ότι έχει εκπαιδεύσει τρομοκράτες από την έναρξη της σύγκρουσης:

"Από την πρώτη μέρα του πολέμου στη Συρία, το τουρκικό καθεστώς εκπαίδευσε και έπλασε τρομοκράτες, μετατρέποντας την Τουρκία σε κόμβο και διάδρομο τρομοκρατών στο δρόμο προς τη Συρία", ανέφερε.

Ο Muallem ολοκλήρωσε την ομιλία του κατηγορώντας τη Δύση πως επιχειρεί να διαταράξει την επιστροφή των προσφύγων στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail