Αλβανός δημοτικός σύμβουλος στο ‘Βορρά’: Μόνο με πόλεμο θα φύγουμε από εδώ

Στο δήμο Ζβετσάν υπάρχει μόνο ένας Αλβανός στο δημοτικό συμβούλιο, ο Λαβντίμ Πέτσι, ο οποίος παροτρύνει τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων να φροντίζουν περισσότερο τους Αλβανούς κατοίκους στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Από: echedoros-a.gr

Ο Πέτσι είναι ένας από 19 δημοτικούς συμβούλους που συγκροτούν το Δημοτικό Συμβούλιο και είναι αυτός που εκπροσωπεί τους Αλβανούς στην περιοχή.

Ο ίδιος λέει ότι έχει καλές σχέσεις με τους Σέρβους.

«Έχουμε καλές σχέσεις με τους Σέρβους. Υπάρχουν διακρίσεις στην κατανομή του προϋπολογισμού, όπως και στην Κυβέρνηση, οι Σέρβοι δεν φταίνε. Δεν έχουμε κατανεμηθεί σωστά στην τοπική αυτοδιοίκηση», είπε ο στην ‘RTV Ντουκαγίνι’, συνάδελφος του Λαβντίμ Πέτσι.

Αυτό που τον προβληματίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι 100 άνδρες είναι άνεργοι και με κακές κοινωνικές συνθήκες.

«Η απασχόληση στα τρία αλβανικά χωριά του Ζβετσάν παραμένει προβληματική. Εκατό περίπου άνδρες είναι άνεργοι σε αυτά τα χωριά», είπε.

Ερωτηθείς για το θέμα της αλλαγής των συνόρων, το οποίο συζητείται ολοένα και περισσότερο στα κοινά, έχει ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο Χασίμ Θάτσι.

«Η ιδέα είναι του προέδρου Θάτσι. Ας μην ξεχνάει ότι δεν αφήνουμε τα εδάφη μας, θα πολεμήσουμε και δεν θα αφήσουμε τα εδάφη μας, αυτό να το γνωρίζει όλος ο κόσμος», είπε.

Ζήτησε από τους επικεφαλής των θεσμών του Κοσσυφοπεδίου να φροντίσουν περισσότερο για τους Αλβανούς στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και να επισκέπτονται για να ακούν τα προβλήματά τους.


Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...