Η μεγάλη ληστεία των ακινήτων

StockSnap / pixabay
Υστερα από το πέραν πάσης φαντασίας πλιάτσικο που έγινε από τους Φράγκους και Λατίνους σταυροφόρους στην Κωνσταντινούπολη του 1204, ο Ελληνισμός υπέστη μια εξίσου σφοδρή επίθεση στα «ασημικά» του. Αυτή κατέστη δυνατή με τα Μνημόνια και την υπαγωγή της πατρίδας μας στο ανύπαρκτο έλεος των πιστωτών.


Ενώ μέχρι πρότινος θεωρείτο αδύνατον να χαθεί η ακίνητη περιουσία των πολιτών της χώρας μας και να «ξηλωθούν» σπίτια και οικόπεδα, η ίδια η πορεία των πραγμάτων απέδειξε ότι και αυτό το φρικτό ενδεχόμενο κατέστη εύκολη υπόθεση για τους διεθνείς μπουκαδόρους με τα λευκά κολάρα.

Το ειδικό τέλος ακινήτων (που εισπραττόταν μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ), το οποίο επέβαλε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, και ο ΕΝΦΙΑ, που επινοήθηκε και νομοθετήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, εξαθλίωσαν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού στην Ελλάδα και τους έφεραν στα πρόθυρα της πενίας και την απόλυτης οικονομικής καταστροφής. Το ειδικό τέλος ακινήτων και ακολούθως ο ΕΝΦΙΑ, σε συνδυασμό με την εγκληματική υπερφορολόγηση, την ύφεση και την ανεργία, υποχρέωσαν και συνεχίζουν να υποχρεώνουν πολλούς Ελληνες να ξεπουλούν ακίνητα, για τα οποία μόχθησαν γενεές γενεών, αντί πινακίου φακής.

Διάφορα γεράκια, αετονύχηδες, κερδοσκόποι, καιροσκόποι και αρπακτικά εντός και εκτός Ελλάδας αγοράζουν μαζικά και σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές διαμερίσματα και οικόπεδα σε όλη την επικράτεια για να τα μετατρέψουν εν ριπή οφθαλμού σε ενοικιαζόμενα (κυρίως βραχύχρονης μίσθωσης τύπου airbnb) και να θησαυρίσουν.

Ουδείς πλην των άμεσα εμπλεκομένων δεν μπορεί να γνωρίζει τα αληθινά κίνητρα των προσώπων που νομοθέτησαν και επέβαλαν το οικονομικό χάος και την πείνα στην πατρίδα μας. Ολοι, όμως, βλέπουν τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφάρμοσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα διεπράχθη η μεγαλύτερη καταλήστευση και αρπαγή κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων στον σύγχρονο δυτικό κόσμο - κι αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί δίχως τη συνέργεια των κυβερνήσεων της χώρας μας.

Αυτό το έγκλημα παραμένει, ακόμα, ατιμώρητο.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...