Πόλεμος για τα χτένια Γαλλίας - Βρετανίας! Το Γαλλικό Ναυτικό έτοιμο να παρέμβει

© REUTERS / France 3 Caen
Freepen.gr - Ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας Στέφαν Τρέβερτ ανακοίνωσε ότι το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό είναι διατεθειμένο να παρέμβει στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Βρετανών και Γάλλων ψαράδων για τα δικαιώματα αλιείας χτενιών, την οποία τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ως «ο πόλεμος των χτενιών».

"Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε τέτοια αγωνία. Το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό είναι έτοιμο να προχωρήσει εάν ξεσπάσουν περισσότερες συγκρούσεις, καθώς και να διενεργούν ελέγχους", δήλωσε ο Travert, όπως ανέφερε το Reuters .

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι έχει ήδη συζητήσει την κατάσταση με το Βρετανό ομόλογό του και ότι οι συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων μερών αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη.

Την περασμένη Τρίτη, περίπου 40 γαλλικά αλιευτικά σκάφη επιχείρησαν να αποτρέψουν πέντε μεγαλύτερα πλοία του Ηνωμένου Βασιλείου να αλιεύσουν στον κόλπο του Seine, με τους Γάλλους να πυρπολούν τα βρετανικά σκάφη.

Η διαμάχη ξέσπασε επειδή οι Γάλλοι ψαράδες κατηγορούσαν τους Βρετανούς ομολόγους τους για την άδικη αλιεία χτενιών στο κόλπο του Seine καθώς για τους πρώτους ισχύει σχετική απαγόρευση από τις 15 Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου κάθε χρόνο, προκειμένου να αποκατασταθεί ο πληθυσμός τους, κάτι που δεν ισχύει για τους δεύτερους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail