Το τρίτο υψηλότερο επιτόκιο στον κόσμο στην Τουρκία - Ξεπέρασε τη Βενεζουέλα και βρίσκεται πίσω από Σουρινάμ κι Αργεντινή

Freepen.gr - Τα υψηλά επιτόκια της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη ώθησαν τη χώρα που πέρασε τη Βενεζουέλα, να καταλάβει την τρίτη θέση στις χώρες με τα υψηλότερα επιτόκια στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το ahvalnews6.com η αύξηση των επιτοκίων κατά 625 μονάδες βάσης ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη για την Τουρκία, δεδομένης της πολύ γνωστής αντιπαράθεσης του Προέδρου Tayyip Erdoğan για τα επιτόκια.

Έφερε τα ποσοστά της Τουρκίας έως και 24 τοις εκατό, 3½ και πλέον τοις εκατό υψηλότερα από αυτά της Βενεζουέλας. Μόνο το Σουρινάμ με 25% και η Αργεντινή, όπου τα επιτόκια έχουν αυξηθεί στο επιβλητικό 60%, βρίσκονται σήμερα μπροστά από την Τουρκία στον κατάλογο.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την αύξηση κατά τη διάρκεια μιας μακρόπνοης συνάντησης την Πέμπτη, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο μετά από μια ομιλία κατά την οποία ο Ερντογάν χαρακτήρισε τα επιτόκια ως "μέσο εκμετάλλευσης".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail