Προπομπός κυβίστησης; Μετατέθηκε ο εισαγγελέας που συνέταξη το κατηγορητήριο του Αμερικανού πάστορα

Freepen.gr - Ο Τούρκος εισαγγελέας, Berkant Karakay, υπεύθυνος για τη σύνταξη του κατηγορητηρίου εναντίον του Αμερικανού πάστορα, Andrew Brunson, μεταφέρθηκε από το γραφείο της τρομοκρατίας στα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, ανέφερε η Τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Artı Gerçek την Τρίτη.

Ο Berkant Karakay ήταν υπεύθυνος για την προετοιμασία του κατηγορητηρίου του Μπράνσον, ένα έγγραφο το οποίο η τουρκική πλευρά έχει ενισχύσει με αρκετά στοιχεία για σοβαρές καταγγελίες για να δικαιολογήσει τη μακρά κράτηση του πάστορα. Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ απέρριψαν τους ισχυρισμούς, τους οποίους ο πρόεδρος Donald Trump χαρακτήρισε "ψεύτικους".

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει μηνύματα κινητής τηλεφωνίας που έστειλε ο Brunson στις επαφές του ως αποδεικτικό στοιχείο ότι υποστήριξε την απόπειρα πραξικοπήματος και φωτογραφίες του μαζί με άτομα που φέρουν τα χρώματα της κουρδικής σημαίας για να δείξουν μια σύνδεση με το PKK που επιιδιώκει την κουρδική αυτονομία στην Τουρκία για δεκαετίες.

Ωστόσο, οι διεθνείς παρατηρητές της δίκης, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για το Δίκαιο και τη Δικαιοσύνη, επέκριναν σκληρά το κατηγορητήριο, το οποίο λένε ότι βασίζεται κυρίως σε μυστικά έγγραφα και ανώνυμους μάρτυρες που σημαίνει δεκάδες σελίδες θεωριών συνωμοσίας.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail