«Οι ΗΠΑ έχουν ήδη έτοιμη λίστα στόχων στη Συρία - Η Ρωσία προετοιμάζεται να καταρρίψει τους πυραύλους»

FILE PHOTO. © Kim Hong-Ji / Reuters
Freepen.gr - Ο αμερικανικός στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών του έχουν ήδη καταρτίσει έναν κατάλογο προκαταρκτικών στόχων που θα χτυπηθούν σε απάντηση σε άλλο συμβάν χημικών όπλων στη Συρία, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Ο στρατός είναι έτοιμος να «ανταποκριθεί πολύ γρήγορα» αν ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αποφασίσει να επιτεθεί κατά της συριακής κυβέρνησης, δήλωσε ένας τέτοιος αξιωματούχος στο CNN, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για «ανάληψη δράσης». Ωστόσο, εμπειρογνώμονες πληροφοριών έχουν ήδη "συγκεντρώσει" δεδομένα αυτού που περιέγραψαν ως "εγκαταστάσεις χημικών όπλων", σύμφωνα με τον σταθμό.

Την ίδια στιγμή το Πεντάγωνο προσπαθεί να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της Μόσχας περί επεικείμενης προβοκάτσιας με χημικά όπλα στη Συρία ώστε να δικαιολογηθεί μια πυραυλική επίθεση στις υποδομές της χώρας: 

"Η Ρωσία ξεκίνησε πρόσφατα μια συγκεντρωτική καμπάνια παραπληροφόρησης για να δυσφημίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνείς εταίρους και συμμάχους ... Συγκεκριμένα, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Συρία ενορχηστρώνουν χημική χτύπημα που θα χρησιμοποιηθεί ως πρόχχημα για επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό είναι παράλογο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, διοικητής Σον Ρόμπερτσον, την Παρασκευή.

Πηγές του CNN, εν τω μεταξύ, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή ενδέχεται να ετοιμάζονται να "καταρρίψουν αμερικανικούς πυραύλους", αποτρέποντας έτσι την επίθεση της Ουάσινγκτον ενάντια στη Δαμασκό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail