Πόλεμος Μάλτας - Ιταλίας: «Η χώρα μου δε θα γίνει κέντρο μεταναστών, δε θα αφήνει κανείς...πράγματά εδώ!»

Tinunanek / pixabay
Freepen.gr - Η Μάλτα δεν θα γίνει ποτέ «κέντρο μετανάστευσης» στη Μεσόγειο, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Joseph Muscat κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ραδιοφώνου για το κανάλι 1 αναφέρει το kamenjar.com.

Όσοι λιμοκτονούν στη θάλασσα, θα εξακολουθούν να σώζονται, αλλά η Μάλτα δεν θα αποτελεί πλέον κέντρο για τη μεταχείριση των μεταναστών, δήλωσε ο Muscat, προσθέτοντας ότι δεν θα δεχτεί «κάποιος να μεταφέρει πράγματα στη χώρα του».

Η Μάλτα και η Ιταλία βρίσκονται σε σύγκρουση για τη διάσωση και τη μεταχείριση των μεταναστών που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην Ευρώπη.

Την Κυριακή, ο Muscat απέρριψε τους ισχυρισμούς της ιταλικής κυβέρνησης ότι η Μάλτα δε συμμορφώθηκε με τους διεθνείς νόμους. Επιμένει ότι όλοι όσοι κινδυνεύουν στη θάλασσα θα πρέπει να διασώζονται, αλλά αν δεν απαιτείται βοήθεια, οι αρχές της Μάλτας δεν μπορούν να κάνουν τίποτε και ούτε να μεταφέρουν ανθρώπους που δεν επιθυμούν να πάνε στο νησί της Μεσογείου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail