Επίσημη παραδοχή - Η Αγκυρα συνιστά στους Τούρκους ψαράδες να μην παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα δημιουργώντας επεισόδια!

Freepen.gr - Στην έκδοση οδηγίας προς τους Τούρκους ψαράδες προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Γεωργίας και Δασών κατόπιν σειράς καταγγελιών που παρέλαβε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και τις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάεβι το θέμα στον ελληνικό τύπο, σημειώνει η  hurriyet.com.tr.

Το υπουργείο έστειλε οδηγία στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 στις διευθύνσεις Αγροτικής Πολιτικής των επαρχιών Αδριανούπολης, Δαρδανελίων, Μπαλίκεσίρ, Αϊδινίου, Μούγλας και Σμύρνης όπου συνίσταται στους Τούρκους αλιείς να αποφεύγουν περιστατικά και ατυχήματα που ζημιώνουν τη νομική και πολιτική θέση της χώρας, αποφεύγοντας ενέργειες που δεν μπορούν να εξηγηθούν και να καλυφθούν νομικά.

Αφορμή της επιστολής ήταν περιστατικό στις 22 Αυγούστου όπου τουρκικό αλιευτικό βρέθηκε να ρίχνει δίχτυα στα 6 ν.μ. από τη Σάμο και τα 4 ν.μ. από το Γαϊδουρονήσι με συνέπεια την παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος.

Με τον τρόπο αυτό η Αγκυρα αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι οι Τούρκοι ψαράδες παρανομούν, παρενοχλούν και λεηλατούν τα αλιεύματα στις ελληνικές θάλασσες. Από την άλλη πλευρά θα μπορούσε να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πονηρού σχεδίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail