Τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά είναι κλασσικές γλώσσες - Πότε θεωρείται μια γλώσσα νεκρή

Βλέπω να χαρακτηρίζονται τα Λατινικά και τα Αρχαία Ελληνικά ως "νεκρές γλώσσες". Νεκρές γλώσσες είναι για τα νεκρά εγκεφαλικά κύτταρα της αγράμματης αριστεράς που καθιέρωσε αυτόν τον όρο.

Ελένη Παπαδοπούλου

Τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά είναι ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. Ως τέτοιες αναφέρονται παντού και στα επίσημα έγγραφα της ΕΕ. Και είναι κλασσικές γλώσσες και όχι νεκρές, διότι ΖΟΥΝ μέχρι σήμερα μέσα από την εξέλιξη τους σε μοντέρνες γλώσσες με ρίζες είτε στην Λατινική είτε στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα. Αν μαθαίναμε σωστά και τα μεν και τα δε θα καταλαβαίναμε πόσο μα πόσο ζωντανές είναι και βρίσκονται μέσα στον καθημερινό μας λόγο.

Νεκρή θεωρείται μία γλώσσα που πέθανε μαζί με τον τελευταίο ομιλητή της και συνηθίζεται να το λέμε για ιδιώματα στο πέρα από την Αφρική π.χ. (e.g.-exampli gratia στην Λατινική), όπου δεν υπάρχει γραπτός λόγος, αλλά προφορικό ιδίωμα που εξαφανίζεται μαζί με τον τελευταίο μάγο της φυλής των Ζουλού.

Προς αποκατάσταση της τάξης και της αλήθειας.


*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III - Sorbonne Nouvelle 

photo: ionasnicolae / pixabay
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...