Η μεσαία τάξη είναι η μόνη που στέκεται εμπόδιο στην επικράτηση του νόμου της ζούγκλας

harutmovsisyan / pixabay
Με αφορμή το θάνατο του άτυχου χρήστη οπαδοί της αυτοδικίας απέναντι σε όσους θεωρούν φασίστες, βγήκαν να καταδικάσουν την αυτοδικία των άλλων και να βγάλουν το μίσος τους απέναντι σε αυτούς που εμποδίζουν την επικράτηση και του δικού τους ολοκληρωτισμού και του ακροδεξιού της μεσαίας τάξης.

Μελίνα Κονταξή 

Η μεσαία τάξη είναι αυτή που στηρίζει το κράτος δικαίου όπου το δικαίωμα άσκησης βίας έχει μόνο η αστυνομίαη η οποία ελέγχεται από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη. 

Η περιθωριοποίηση και η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης οδηγεί στην επικράτηση του νόμου της ζούγκλας και μετά στον ολοκληρωτισμό. Η κατάρρευση του κράτους δεν οδηγεί στην φαντασίωση ιδεοληπτικών βολεμένων που αγαπούν τον άνθρωπο αρκεί να μην είναι Ελληνας, που καταλαβαίνουν τον πόνο των προσφύγων αρκεί να μην καταγγέλλουν ότι τους έσπασαν στο ξύλο ισλαμιστές επειδή δε νήστευαν στο ραμαζάνι, που απεχθάνονται τον ιμπεριαλισμό αρκεί να είναι δυτικός αλλά καταλήγει στο φασισμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail