Πετσόκοψαν αμέτρητα δελφίνια και φάλαινες στα νησιά Φερόε - Παγκόσμια κατακραυγή

Freepen.gr - Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η νέα σφαγή στα Νησιά Φερόε δεκάδων λευκών δελφινιών και φαλαινών στο Hvalvik.

Η βίαιη δολοφονία των θαλάσσιων ζώων, τα οποία παραδοσιακά θηρεύονται στο αρχιπέλαγος του Ατλαντικού Ωκεανού, μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook από τη φιλανθρωπική οργάνωση θαλάσσιας άγριας φύσης Sea Shepherd.

Ενώ οι κανονισμοί αναφέρουν ότι τα δελφίνια και οι φάλαινες θα πρέπει να θανατωθούν χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο, το βίντεο φαίνεται να δείχνει νησιώτες να το κάνουν με κανονικά μαχαίρια.

Κάθε καλοκαίρι, περίπου 800 φάλαινες και δελφίνια θανατώνονται για το κρέας τους στα νησια με τη χρήση είτε μαχαιριού είτε ενός άλλου οργάνου που εισάγεται μέσω του λαιμού του ζώου για να σπάσει το νωτιαίο μυελό του.

Ο θάνατος είναι μια αργή και οδυνηρή διαδικασία. Οι ντόπιοι, που τρώνε τόσο το κρέας όσο και τα υγρά, καθώς και άλλα μέρη του σώματος, εκτελούν τη σφαγή στην ύπαιθρο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail