Γάλλος ΥΠΕΞ με πολύ βαριά καρδιά: Πρέπει να το παραδεχθούμε, ο Ασαντ κέρδισε τον πόλεμο

© AP Photo / Remy de la Mauviniere
Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian, δήλωσε ότι ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ κέρδισε τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας, αλλά δε θα «κερδίσει την ειρήνη» χωρίς μια πολιτική λύση που θα υποστηριχθεί από διεθνείς διαμεσολαβητές.

"Ο Ασάντ κέρδισε τον πόλεμο, πρέπει να το δηλώσουμε. Αλλά δεν έχει κερδίσει την ειρήνη ", ανακοίνωσε ο Le Drian, ο οποίος εκπροσωπεί μια χώρα της οποίας αξιωματικοί συνελήφθησαν στη Συρία τις πρώτες ημέρες της σύρραξης. Είναι γνώστο άλλωστε πως η Γαλλία πρωτοστάτησε στο ξέσπασμα των εχθροπραξιών.

Υποστήριξε περαιτέρω ότι ακόμη και αν οι δυνάμεις της κυβέρνησης πετύχουν να πάρουν και το Ιντλίμπ, ως το τελευταίο τρομοκρατικό οχυρό - δε θα λύσουν τα προβλήματα που προκάλεσαν τον πόλεμο πριν από επτά χρόνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail