Ερντογάν: «Δε χρειαζόμαστε βάση στην Κύπρο, απέχει μόνο λίγα λεπτά - Οι Ελληνες έχουν το πρόβλημα»

Freepen.gr - Η Τουρκία δεν έχει σχέδια για δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην κατεχόμενη Κύπρο, αλλά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) θα αυξήσουν την ανάπτυξη στρατευμάτων τους, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 16 Σεπτεμβρίου μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία..

"Δε θα μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας εκεί, αλλά αντίθετα θα τους αυξήσουμε", δήλωσε ο Ερντογάν ενώ αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη δημιουργία ναυτικής βάσης ανέφερε:

"Δεν έχουμε πρόβλημα βάσης. Θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά για να φτάσουμε στη Μεσόγειο. Αλλά αυτό δεν ισχύει για την Ελλάδα. Δε χρειάζεται να δημιουργήσουμε μια βάση εκεί".

Το ζήτημα κατά τον Ερντογάν είναι καθαρά ψυχολογικό και προσέθερε η Τουρκία θα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση εάν χρειαστεί για ψυχολογικούς λόγους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail