«Η Τουρκία καλά θα κάνει να καταλάβει ότι το Ιντλίμπ ανήκει στη Συρία και θα το πάρουμε πίσω είτε έτσι είτε αλλιώς»

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίν Μουάλλεμ δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι η επαρχία Idlib είναι μέρος του συριακού κράτους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο RT που προβλήθηκε το Σάββατο στη Μόσχα:

"Αρχικά, η διεθνής κοινότητα πρέπει να παραδεχτεί ότι η επαρχία Idlib είναι μέρος της Συρίας και ότι το συριακό κράτος πρέπει να ανακτήσει τα εδάφη του. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το αποτρέψει. 

Δεύτερον, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Bashar Al-Assad, η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να απελευθερωθεί το Idlib είτε με συμφιλίωση που είναι προτιμότερη ή με τη βοήθεια του στρατού. 

Τρίτον, είναι σαφές ότι η Jabhat al-Nusra, η οποία είναι ο σημαντικότερος οργανισμός στο Idlib, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τρομοκρατών από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Συνεπώς, η Συρία μαζί με τους συμμάχους της πιστεύει ότι το Idlib πρέπει να απελευθερωθεί είτε με συμφιλίωση είτε με βία. 

Προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες από επικίνδυνες πράξεις στρατιωτικής φύσης, ανοίξαμε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο μέσω του αεροδρομίου Abu al-Ẓuhur. Αυτός ο διάδρομος έχει ανοιχθεί για μια εβδομάδα. Χαιρετίσαμε εκατοντάδες συριακές οικογένειες που ήρθαν από το Idlib στις επαρχίες που ελέγχονται από το συριακό στρατό. Δηλώνω λοιπόν ότι εάν θα ήταν απαραίτητο να ασκηθεί βία, θα ήταν απαραίτητο για να αντισταθούμε στη Jabhat al-Nusra. Μιλώντας για αυτές τις μονάδες που θέλουν να διευθετήσουν αυτή τη σύγκρουση, θα πρέπει να δηλώσουν τη θέση τους και να εκτελέσουν περαιτέρω υποχρεώσεις τους".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail