Χωρίς άδεια της ΜΙΤ και της Αστυνομίας δεν κάνεις πια εκπομπή στην Τουρκία!

AFP PHOTOS
Freepen.gr - Ένας νέος κανονισμός θα υποχρεώσει τις πλατφόρμες ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης όπως το Netflix να εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας από τη MİT και την τοπική αστυνομική υπηρεσία, ανέφερε η Cumhuriyet τη Δευτέρα.

Το Φεβρουάριο εγκρίθηκε στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο που εξουσιοδοτεί το ανώτατο συμβούλιο ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών της Τουρκίας (RTÜK) με τον έλεγχο της μετάδοσης μέσω του Διαδικτύου και υπογράφτηκε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από τότε, η RTÜK και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (BTK) επεξεργάζονται κανονισμούς για το νόμο παρακολούθησης του Διαδικτύου, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζοντας ένα σχέδιο 24 άρθρων.

Σύμφωνα με την Cumhuriyet, πρέπει να δοθεί άδεια από τη MİT και την αστυνομία για τη διεξαγωγή ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών μέσω του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένης της εκπομπής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Για συγκεκριμένες εκπομπές ή προγράμματα, οι κανονισμοί δεν προβλέπουν πρόστιμο, αλλά επιτρέπουν στα Ποινικά Δικαστήρια να απαγορεύουν την πρόσβαση του Internet σε αυτά.

Ενώ η RTÜK θα έχει την εξουσία να απενεργοποιεί άμεσα ορισμένες εκπομπές, η αρχή απαγόρευσης εκπομπών της Προεδρίας θα καλύπτει επίσης τις πλατφόρμες του Διαδικτύου.

Η τύχη των ζωντανών εκπομπών σε Periscope και YouTube, οι οποίες διεξάγονται κατά κύριο λόγο από βουλευτές κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικών συναντήσεων, εξακολουθεί να είναι διφορούμενη, ανέφερε η Cumhuriyet, προσθέτοντας ότι η Netflix και τα τουρκικά ισοδύναμα BluTV και PuhuTV θα πρέπει να εξασφαλίσουν άδεια από την RTÜK, τη MİT και την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η RTÜK και η BTK πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα για να συζητήσουν το σχέδιο και στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωσή τους, να την υποβάλουν στην προεδρία για δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail