Κατεβάζουν ρολά εφημερίδες στη Σμύρνη - Δεν μπορούν πλέον να εισάγουν χαρτί!

Photo by Mr Cup / Fabien Barral (Unsplash)
Freepen.gr - Επτά ημερήσιες εφημερίδες στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, τη Σμύρνης αποφάσισαν να σταματήσουν τις εκδόσεις τις Κυριακές λόγω της συνεχιζόμενης νομισματικής κρίσης, ανέφερε η εφημερίδα Birgün.

"Δεν θα δημοσιεύσουμε την εφημερίδα μας τις Κυριακές λόγω των οικονομικών προβλημάτων, της απώλειας αξίας της τουρκικής λίρας και κατά συνέπεια της δυσκολίας εισαγωγής χαρτιού", δήλωσε ο Murat Atilla, αρχισυντάκτης μιας εφημερίδας.

Η υπερεθνικιστική εφημερίδα Aydınlık έκανε πρόσφατα ένα τριήμερο διάλειμμα από την κυκλοφορία, αναφέροντας τα ίδια προβλήματα.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια νομισματική κρίση, με την λίρα να χάνει περισσότερο από το 50% της αξίας της από την αρχή του έτους.

Καθώς το χαρτί που χρησιμοποιούν οι εκδότες εισάγεται, επηρεάστηκε σημαντικά η εκδοτική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των εκδοτικών οίκων, των εφημερίδων και των βιβλιοπωλείων.

Οι εφημερίδες Cumhuriyet και Sözcü, επικριτικές απέναντι στην κυβέρνηση, αύξησαν τις τιμές έκδοσης κατά 25% προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση, ενώ παράλληλα με αρκετούς άλλους εκδοτικούς οίκους, η Ayrıntı ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αύξησε τις τιμές βιβλίων κατά 40%.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail