Στα όριά τους στην Πρίστινα που αισθάνονται μόνοι: «Διαμελισμός του Κοσσυφοπεδίου σημαίνει νέες τραγωδίες στα Βαλκάνια»

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι δήλωσε σήμερα ότι είναι αντίθετος με την ιδέα του επαναπροσδιορισμού των συνόρων και της ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, λέγοντας ότι πρόκειται για "πρόσκληση για νέες τραγωδίες στα Βαλκάνια" αναφέρει το IBNA.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο Haradinaj είπε ότι αυτή η ιδέα σημαίνει αστάθεια και ανασφάλεια.

"Οι συνεχείς συζητήσεις για τον επαναπροσδιορισμό των συνόρων και των εδαφικών ανταλλαγών αποτελούν πρόσκληση για νέες τραγωδίες στα Βαλκάνια, γεγονός που οδηγεί σε αποσταθεροποίηση και ανασφάλεια. Αυτή η ιδέα αποτελεί απειλή για μακροπρόθεσμες πολιτικές επενδύσεις και ασφάλεια για τη σταθερότητα και την ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο και την περιοχή".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νομικά δεσμευτική συμφωνία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών με τη μεσιτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να οδηγήσει σε αμοιβαία αναγνώριση και βιώσιμη ειρήνη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail