Ιταλία για Γαλλία: Ρίξατε τον Καντάφι και γεμίσατε την Ευρώπη με μετανάστες

Freepen.gr - Στη Ρώμη, η ευθύνη για την εισροή μεταναστών στην Ευρώπη ανήκει στη Γαλλία, που έπεισε τις χώρες του ΝΑΤΟ να απαλλαγούν από τον Καντάφι. Ως αποτέλεσμα, η Λιβύη έχει πλέον συνθλιβεί από αντίπαλες φατρίες και μια συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ των δύο κυβερνήσεών της.

"Είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι αυτή η χώρα (Λιβύη) βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση επειδή κάποιος, το 2011, έθεσε τα δικά του συμφέροντα μπροστά από αυτά του λαού της Λιβύης και της ίδιας της Ευρώπης", γράφει η ιταλική υπουργός Άμυνας Elisabetta Trenta στο Facebook. "Η Γαλλία, από αυτήν την άποψη, είναι εν μέρει υπεύθυνη", πρόσθεσε.

Ο Ιταλός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Roberto Fico ήταν ακόμα πιο σαφής, δείχνοντας "ένα σοβαρό πρόβλημα που έρχεται από τη Γαλλία".

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάτεο Σαλβίνι επίσης κατηγόρησε τον πρώην Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για το ξέσπασμα του πολέμου στη Λιβύη και τη σημερινή κυβέρνηση για την υποδαύλιση της λυβυκής σύγκρουσης.

Οι Ιταλοί είναι γεμάτοι νοσταλγία κάθε φορά που θυμούνται την εποχή που η Ρώμη και η Τρίπολη υπέγραψαν συμφωνίες εξαγωγής πετρελαίου από τη Λιβύη μέσω των ιταλικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση Καντάφι συγκρατούσε τη ροή των μεταναστών στην Ευρώπη και το ΑΕΠ της χώρας ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο στην Αφρική και το πρώτο μεταξύ των αραβόφωνων κρατών του Μαγκρέμπ.

Στη Ρώμη, υποστηρίζουν ότι η απόφαση για την ανατροπή του Καντάφι έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απόψεις της Ιταλίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail