Βυθίζεται η τουρκική βιομηχανία - Εκτιμάται αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης!

Freepen.gr - Οι συνθήκες παραγωγής επιδεινώθηκαν για τον πέμπτο μήνα του Ιουλίου στην Τουρκία, σύμφωνα με το μηνιαίο δείκτη που συνέταξε η IHS Markit και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης αναφέρει το ahvalnews.com.

Ο δείκτης PMI του κλάδου μεταποίησης μειώθηκε σε 46,4 από 49 τον Ιούνιο, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Οποιοσδήποτε αριθμός μεγαλύτερο από 50,0 δείχνει γενική βελτίωση του τομέα.

"Οι ανέκδοτες αποδείξεις έδειξαν ότι η αδυναμία της λίρας έχει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση των επιχειρηματικών συνθηκών και συνέβαλε στην ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων", αναφέρει η IHS Markit. "Στην πραγματικότητα, τόσο το κόστος των εισροών όσο και οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν στο μέγιστο βαθμό από τότε που ξεκίνησε η έρευνα τον Ιούνιο του 2005".

Ο πληθωρισμός των τιμών του τουρκικού παραγωγού αυξήθηκε σε 32,1% τον Αύγουστο από 25% τον Ιούλιο, δήλωσε τη Δευτέρα η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία. Το άλμα στον πληθωρισμό - οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν επίσης στο 17,9% από 15,9% - ακολουθεί μια διαφορά στη λίρα πάνω από 40% φέτος. Πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν τώρα αρνητική οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο.

"Τα κεντρικά αποτελέσματα του Αυγούστου έδειξαν περαιτέρω επιβράδυνση τόσο στις παραγόμενες όσο και στις νέες παραγγελίες. Στην πραγματικότητα, και οι δύο μειώθηκαν με πιο έντονους ρυθμούς από ότι τον Ιούλιο, εν μέσω δύσκολων συνθηκών ζήτησης", ανέφερε ο IHS Markit.

"Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν επίσης μια επιμήκυνση των χρόνων παράδοσης των προμηθευτών, αντανακλώντας και πάλι τον δύσκολο χαρακτήρα των επιχειρήσεων στον κλάδο κατά τη διάρκεια του μήνα".
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...