Γιατί καταντάνε μια στρατιωτική θητεία να γίνεται ένας ατελείωτος Γολγοθάς;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ - Το μικρό διάλειμμα πέρασε, το κολαστήριο συνεχίζεται στο 507 ΜΚ/ΤΠ στην Άσσηρο.


Οι καταγγελίες που ειχαν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν ήταν μια μικρή δόση βελτίωσης της κατάστασης, τα πράγματα όμως επανήλθαν σε χειρότερο βαθμό.

Οι αποσπάσεις σταματημό δεν έχουν, στις οποίες προστέθηκαν και ακόμα περισσότερες. Τα ΚΑΑΥ συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και να απασχολούν ένα μεγάλο ποσοστό της δύναμης του στρατοπέδου και όσοι μένουν πίσω υποφέρουν λόγω έλλειψης ατόμων.

Έχει γίνει "καραμέλα" η φράση "Δεν έχουμε άτομα" με αποτέλεσμα οι φαντάροι να φτάνουν στα πρόθυρα αναβολής στράτευσης λόγω της ψυχολογικής πίεσης που δέχονται. Ως πότε;

Ανακοινώνουν σε στρατιώτες τελευταία στιγμή ότι θα φύγουν απόσπαση, χωρίς να έχουν ούτε τα απαραίτητα μαζί τους, όπως χρήματα, καθαρά ρούχα, τρόφιμα, μονάδες στο κινητό για να επικοινωνούν με τις οικογένειες τους.

Η διάρκεια των αποσπάσεων δεν είναι ξεκάθαρη. Ανακοινώνουν ότι κάποιος θα φύγει για μια βδομάδα και βρίσκεται στο σημείο να είναι αποσπασμένος (ξεχασμένος) για περισσότερες από 3 εβδομάδες, έχοντας ξεμείνει από τα άκρως απαραίτητα, μένοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα με άπλυτα ρούχα και σε άθλια κατάσταση.

Η "Καραμέλα" όμως συνεχίζεται: Δεν υπάρχουν άτομα!

Φυσικά για ακόμα μια φορά τα θύματα είναι οι στρατιώτες, κανένας άλλος.

Σοβαρές αιτήσεις για σοβαρούς λόγους στρατιωτών αγνοούνται, και ευνοούνται ακόμη μια φορά τα βύσματα. Οι στρατιώτες της μονάδας έχουν φτάσει στο σημείο, από τα κωλυόμενα και τις απανωτές υπηρεσίες, να παρουσιάζουν προβλήματα στη μέση και γενικά ορθοπεδικά προβλήματα.

Και για άλλη μια φορά, η γνωστή καραμέλα συνεχίζεται...

Άτομα όμως υπάρχουν, στην αναφορά κάθε πρωί ακούμε για 100+ απόντες. Που είναι όλοι αυτοί;

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Υπάρχουν όμως οι βυσματικες υπηρεσίες. Όσους συμπαθούν τα στελέχη, κοιτάζουν να τους βάζουν σε ευνοϊκές υπηρεσίες, χωρίς να υπάρχει μια ροή και να βγαίνουν κυκλικά.

Η λέξη "Άδεια" είναι άγνωστη για τους περισσότερους, για τα βύσματα όμως οχι. Παίρνουν όποτε θέλουν άδεια.

Η καραμέλα όμως συνεχίζεται...

Η λέξη "Εξοδούχος" κατάντησε ένα ονειρικό παραμύθι.

Όμως γνωρίζει κανείς ή νοιάζεται κανείς πως οι στρατιώτες έχουν φτάσει στα πρόθυρα να έχουν τάσεις αυτοκτονίας;

Ως πότε και γιατί;

Γιατί καταντάνε μια στρατιωτική θητεία να γίνεται ένας ατελείωτος Γολγοθάς;

Γιατί αναγκάζουν ακόμη και στρατιώτες που "αγαπούσαν τον ελληνικό στρατό" να φτάνουν σε σημείο να απεχθάνονται την παραλλαγή;

Προκειμένου ο Ταξίαρχος να ανέβει ακόμα πιο ψηλά, στέλνει στρατιώτες-θύματα σε αποσπάσεις για να δείξει ότι η ταξιαρχία του βοηθάει, την ίδια στιγμή που σε άλλες μονάδες της Θεσσαλονίκης (Γ ΣΣ) βρίσκονται πολλά άτομα και μπορούν να βοηθήσουν και αυτοί με τη σειρά τους στις αποσπάσεις.

Ταξίαρχος και διοικητής αδιάφοροι.

Προκειμένου να ανέβουν βαθμό λένε σε όλα ναι και δε χαλάνε χατίρια σε βουλευτές και υπουργούς.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα οικονομικά προβλήματα είναι τεραστια, θα έπρεπε να εκτιμούν τα άτομα που αφήνουν πίσω τους οικογένειες και σπίτια και έρχονται και υπηρετούν.

Πόσες καταγγελίες ακόμα; Τελικά νοιάζεται κανένας;
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...