Η Αγκυρα ζήτησε από τη Δαμασκό να καθυστερήσει την επίθεση στο Ιντλίμπ - Τι επιδιώκει

Freepen.gr - Η αραβική έκδοση του Sputnik ανέφερε επικαλούμενη συριακές πηγές ότι την Τετάρτη ότι η Άγκυρα ζήτησε από το κέντρο διοίκησης του Συριακού Στρατού, με τη διαμεσολάβηση της Μόσχας, να παράσχει στη χώρα περισσότερο χρόνο για να διαχωρίσει αυτούς που ονομάζει «μετριοπαθείς αντιφρονούντες» από την Tahrir al -Sham (Front Al-Nusra) και τους τρομοκράτες της ISIL.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τουρκική πλευρά παραδέχτηκε την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού σε αρκετές περιοχές της επαρχίας Idlib τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας ότι αν η Tahrir al-Sham απορρίψει την αποχώρηση από τις περιοχές που καταλαμβάνονται από τους «μετριοπαθείς αντιφρονούντες», θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη εναντίον τους. Η Τουρκία δεν ανέφερε όμως το σημείο όπου οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να υποχωρήσουν μετά την αποχώρηση του Idlib.

Οι πηγές ανέφεραν ότι εάν η Συρία και η Ρωσία συμφωνήσουν με το αίτημα της Τουρκίας, θα είναι η τελευταία προθεσμία που δίνεται στην Άγκυρα να ενεργήσει σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της με βάση τη διάσκεψη της Αστάνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail