Ο τόπος τούτος δεν είναι παρά η αποστομωτική απεικόνιση του ναυαγίου της λογικής


Αν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσου την κατάστασή μας! Αν γινόταν να το παραδεχθούμε καλά και όλοι, αλλά δίχως εξαίρεση όλοι, πως δεν υπάρχει δίπορτο, πως είναι πλάνη να δραπετεύουμε από το χώρο της λογικής στο χώρο απλώς της προσδοκίας, για να βρεθούμε τελικά στο χώρο του παραλόγου!

Του Στέλιου Συρμόγλου

Τότε μπορεί κάτι να γινόταν σε τούτο τον τόπο. Τότε και μόνο τότε θα είχαμε αποδεχθεί με παρρησία την πραγματικότητά μας, θα κοιτάζαμε να παρασταθούμε κάπως τον εαυτό μας.

Αλλα να τρεφόμαστε με αυταπάτες, με πολιτικές πομφόλυγγες, να μεταθέτουμε τις ευθύνες σε αφαιρέσεις, να δεόμαστε σ' έναν ανύπαρκτο Ορθό Λόγο, πρακτικά άσαρκον και μεταφυσικά ανυπόστατον, είναι η χειρότερη μέθοδος διαφυγής από το ναυάγιο της λογικής σε τούτο τον τόπο.

Πασχίζοντας να λύνουμε τα αινίγματα, φτάνουμε σε εξισώσεις, που είναι τύποι, δηλαδή εξ' ορισμού άλυτα σύμβολα. Ετσι πετυχαίνομαι να αυτοσυγχαιρόμαστε, αλλά και ταυτόχρονα έχουμε γίνει παίγνια μιας πελώριας αυταπάτης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail