Πέφτουν οι υπογραφές για αγωγό «Αφροδίτη» - Αίγυπτο

Την Τετάρτη υπογράφεται στη Λευκωσία η διακρατική συμφωνία Κύπρου – Αιγύπτου για τον υποθαλάσσιο αγωγό που θα συνδέσει το κοίτασμα «Αφροδίτη» με την Αίγυπτο. Για τον σκοπό αυτό φτάνει την Τρίτη στην Κύπρο ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου Τάρεκ Ελ Μόλα.

Από: philenews.com
Πέτρος Θεοχαρίδης

Την Τρίτη ο Αιγύπτιος υπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Τετάρτη θα συνυπογράψει με τον Κύπριο ομόλογό του Γιώργο Λακκοτρύπη σε τελετή στη Λευκωσία τη Συμφωνία. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη διακρατική συμφωνία για αγωγούς φυσικού αερίου που υπογράφεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με την κύρια συμφωνία, στην οποία τίθεται το πολιτικό, νομικό, τεχνικό και οικονομικό πλαίσιο για τον αγωγό που θα συνδέσει το «Αφροδίτη» με το τερματικό υγροποίησης της Αιγύπτου, συμπληρώνεται ουσιαστικά το πακέτο συμφωνιών που απαιτούνται –προηγήθηκαν άλλες δύο επί μέρους συμφωνίες– δημιουργείται ένα σταθερό πλαίσιο για την κοινοπραξία Noble – Shell – Delek ως πωλητές και το τερματικό. Μετά την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία, θα πρέπει να υπογραφούν και συμφωνίες μεταξύ της κοινοπραξίας και της Κύπρου και της κοινοπραξίας και της Αιγύπτου.

Να σημειωθεί ότι η υπογραφή της συμφωνίας, έγινε δυνατή μετά από καταλυτική παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας την περασμένη βδομάδα, ώστε να επιλυθούν και τα τελευταία θέματα που προέκυψαν, λόγω κάποιων προσθηκών που ζήτησε η Αίγυπτος.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...