Διαβάστε την ανακοίνωση της ΝΔ για τα τουρκικά αλιευτικά που αλωνίζουν στο Αιγαίο και πείτε μας τι καταλαβαίνετε

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τη λαθραία αλιεία Τούρκων ψαράδων σε ελληνικά χωρικά ύδατα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ ο κ. Τσαβούσογλου ζητά διάλογο άνευ όρων για το σύνολο των διεκδικήσεων της χώρας του και ενώ τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη την ίδια τη στιγμή των εγκαινίων του από τον κ. Κοτζιά, η Κυβέρνηση Τσίπρα μένει αδρανής και ανέχεται την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Τουρκικά αλιευτικά -όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες με εξώδικό τους στην Κυβέρνηση- συνεπικουρούμενα από περιπολικά σκάφη, πραγματοποιούν λαθραία αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Επιχειρούν έτσι να καταλάβουν χώρο που δεν τους ανήκει και να επιβάλλουν de facto παρουσία σε θαλάσσιες περιοχές στις οποίες δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εξωτερικών -προς τον οποίον καταθέτουμε σχετική ερώτηση- να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν διαμορφωθεί αρνητικό τετελεσμένο για τα συμφέροντα της χώρας μας».

Κουβέντα από τον κ. Κουμουτσάκο στην αναφορά των Ελλήνων ψαράδων πως το Λιμενικό παραμένει θεατής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που είναι. Η Νέα Δημοκρατία να μας πει, να συλλαμβάνουμε ή όχι τους Τούρκους ψαράδες που απειλούν τους Ελληνες και λεηλατούν τις θάλασσές μας; Τι σημαίνει "να αναλάβουν τις ευθύνες τους";
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail