Ο Ζάεφ επιβεβαίωσε ότι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς έδωσαν «μακεδονική» ταυτότητα σε ένα τεχνητό έθνος

Από την πρώτη στιγμή μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Ιούνιο, ο Ζάεφ θριαμβολογεί πως πέτυχε αυτό που ήθελαν πάντα οι Σκοπιανοί, δηλαδή την αναγνώριση από τους Έλληνες της «μακεδονικής» τους ταυτότητας και γλώσσας ως Έθνος – Κράτος.

Ραχήλ Μακρή

Για αυτό και από την Ουάσινγκτον δήλωσε πως: «Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία από τη δική μας. Αυτή είναι η Μακεδονία μας και δε θα υπάρξει καμία άλλη στον κόσμο».

Εννοώντας φυσικά, ότι καμία άλλη χώρα (έθνος – κράτος) στον κόσμο δε θα έχει αυτό το όνομα με αυτή τη συμβολική, ιστορική και πολιτιστική βαρύτητα.

Αντί ο Τσίπρας, να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία για να καταγγείλει την συμφωνία, παραπονέθηκε και ζήτησε «διόρθωση». Ο Ζάεφ απάντησε «διορθώνοντας τη διατύπωση» χωρίς να αλλάξει το νόημα της αρχικής δήλωσης: «Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα μέρος είναι στη Βουλγαρία και το βόρειο κομμάτι είναι στη χώρα μας. Και κανένας δεν θα προσπαθήσει να αρνηθεί τη δική μας Μακεδονία». Εννοώντας, ότι η «δική τους Μακεδονία» είναι κάτι παραπάνω από γεωγραφική ονομασία!

Στην ουσία ο Ζάεφ, αποκάλυψε την Προδοσία – από ελληνικής πλευράς – στο ουσιαστικό μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών και όχι στην «σύνθετη ονομασία» Βόρεια "Μακεδονία" που ίσως να μην ισχύσει ποτέ, ακόμα και ως ταμπελίτσα στα τραπέζια ΝΑΤΟ ή Ε.Ε..

Επιβεβαίωσε, αυτό για το οποίο προειδοποιούσα πριν την υπογραφή της συμφωνίας και διαβάζοντας το κείμενό της στα αγγλικά, ότι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς προσέφεραν ουσιαστικά, χωρίς κανένα αντάλλαγμα «μακεδονική» ταυτότητα σε ένα τεχνητό έθνος – κράτος που δεν έχει την παραμικρή ιστορική, γεωγραφική, πολιτιστική ή γλωσσική σχέση με την ελληνική Μακεδονία του απώτερου και του πρόσφατου παρελθόντος.

Νομιμοποίησαν, εκτός από τον σφετερισμό ενός πανάρχαιου και ενδόξου ελληνικού ονόματος, την ιδιοποίηση μιας ψευδεπίγραφης, διαστρεβλωμένης και παραπλανητικής «εθνικής παράδοσης», η οποία λαμβάνοντας κρατική υπόσταση, καταδικάζει σε αφανισμό την αληθινή συμβολή του Μακεδονικού χώρου στον οικουμενικό Ελληνισμό.

* Η Ραχήλ Μακρή είναι Οικονομολόγος (MSc in Banking) , πρώην βουλευτής κι επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

** το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε αρχικά στην εφημερίδα “Το Καρφί” φύλλο Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018, (Σελίδα 32 – 33) για τις δηλώσεις Ζάεφ για την μια και μοναδική «Μακεδονία»
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...