Δεύτερο ΟΧΙ των Ελβετών στην μπούρκα και το νικάμπ σε δημοψήφισμα

hjrivas / pixabay
Freepen.gr - Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων στο καντόνι St. Gallen της Ελβετίας υποστήριξε την απαγόρευση των ενδυμάτων που καλύπτουν το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους, καθιστώντας τη δεύτερη περιοχή στη χώρα που εισάγει μια τέτοια απαγόρευση.

Η βορειοανατολική περιοχή πραγματοποίησε δημοψήφισμα την Κυριακή για να αποφασίσει εάν είναι αναγκαίοι αυστηρότεροι κανόνες για τα πέπλα προσώπου, μεταξύ άλλων θεμάτων. Περίπου το 36% του μισού εκατομμυρίου κατοίκων της περιοχής συμμετείχε στο Δημοψήφισμα, ενώ σχεδόν το 67% των ψηφοφόρων υποστήριξε το νέο νόμο, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Το St. Gallen, το πέμπτο πιο πυκνοκατοικημένο ελβετικό καντόνι, θα γίνει η δεύτερη περιοχή της χώρας που θα εγκρίνει ένα τέτοιο μέτρο, ακολουθώντας το παράδειγμα του νοτιότερου καντονίου του Ticino. Η πλήρης απαγόρευση της χρήσης burqas και niqabs σε δημόσιους χώρους τέθηκε σε ισχύ στο Ticino το 2016, ενώ η μη συμμόρφωση τιμωρείται με πρόστιμα που κυμαίνονται από 100 ελβετικά φράγκα (104 δολάρια) έως 10.000 (10.400 δολάρια). Το ιταλικό ομώνυμο καντόνι έχει πληθυσμό 350.000 κατοίκων, όπου περίπου το 2% των οποίων είναι μουσουλμάνοι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail