Επίσκεψη...μπουκαδόρων επενδυτών

FreeToUseSounds / pixabay
Ήρθαν οι επενδυτές...Για το οτι ειναι πασιφανής η έξοδος απο τα μνημόνια δεν χωράει καμμιά αμφιβολία. Στη χώρα με τις 414.704 συλλήψεις σε μια διετία (2015-2016) αλλά που έχει μόνο 9.800 θέσεις σωφρονισμού στις φυλακές, οι επενδυτές έφτασαν μέχρι και το δικό μου σπίτι.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Λίγο πριν φύγω για τη Γερμανία, είχα ενοικιάσει ένα σπίτι , όπου είχα αφήσει την οικοσκευή μου, πράγματα όχι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, μη γνωρίζοντας πότε και αν επιστρέψω ξανά. Το σπίτι αυτό βρίσκεται και εδώ είναι το πιό σημαντικό, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων απο στρατόπεδο, υποτίθεται καλά φυλασσόμενο, με άμεση οπτική επαφή.

Μας επισκέφθηκε κάποιος ή κάποιοι απο τους συνήθεις επενδυτές, απο αυτούς που αν και όποτε συλλαμβάνονται έρχονται να τους βοηθήσουν, οι συνήθεις αλλήλέγγυοι για να μην περάσουν ούτε ώρα στη φυλακή.

Στη φυλακή και μάλιστα με ελλιπή μέτρα προστασίας τους βρίσκονται μόνο όσοι και όσες είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, άνθρωποι που θα μπορούσαν με λίγη βοήθεια να ξεφύγουν απο την παρανομία.

Το ίδιο αγαπημένο (δεν είναι η ακριβής,αλλά σχεδόν ομόηχη λέξη, γιατί προσπαθώ να είμαι κόσμιος) κράτος που αποφυλακίζει δολοφόνους ή εγκληματίες ήταν ένοχο απο βαρειά αμέλεια για το θάνατο μιας 21 χρονης σε αστυνομικό τμήμα πρίν λίγες μέρες.

Όσοι διάβασαν το γράμμα της προς της μητέρα της λίγο πριν αυτοκτονήσει διαπιστώνουν οτι τη θέση τις στις φυλακές θα μπορούσε να πάρει κάποιος άλλος σκληρός παραβατικός απο αυτούς που κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι, ενώ τη δική της υπόθεση θα μπορούσε να χειριστεί άριστα, ενα κέντρο απεξάρτησης μαζί με μια κοινωνική λειτουργό. Ομως το αγαπημένο κράτος δεν ξέρει απο αυτά. Ξέρει μόνο να δίνει χάρες σε εμπόρους ναρκωτικών, όχι σε χρήστες. Στους χρήστες δίνει...κορδόνια.

Ειναι το ίδιο αγαπημένο κράτος, που θεωρεί μόνιμα 17 χρονους, προσφυγόπουλα και γεμάτους ελαφρυντικά, τους σκληρούς παραβατικούς που περνάνε κατα εκατοντάδες τα σύνορά μας, κι ας έχουν πατήσει τα τριάντα κι ας μην έχουν ζήσει ποτέ πόλεμο στη χώρα τους.

Είναι το ίδιο αγαπημένο κράτος, που κάνει πάρτυ με τα κονδύλια (ελληνικά και ευρωπαϊκά) για τη σίτιση ή την απέλαση (με το αεροπορικό κόστος να φτανει πάνω απο 12.000 ευρώ ανά μετανάστη σε κάποιες ναυλωμένες πτήσεις.) Μήπως τα πληρώνουν νομίζετε απο τις δικές τους τσέπες;

Είναι το ίδιο αγαπημένο κράτος, που συνιστά αν μπει κάποιος εισβολέας στο σπίτι σου να κάνεις οτι κοιμάσαι, γιατί αν αντισταθείς ή τον χτυπήσεις θα τιμωρηθείς εσύ και όχι αυτός.

Είναι το ίδιο αγαπημένο κράτος , όπου τα αστυνομικά τμήματα γίνονται οχυρά μετά τη δύση του ήλιου κλείνοντας με οδοφράγματα ολόκληρα τετράγωνα.

Για να έχετε μια σύγκριση το τι γίνεται σε άλλες χωρες ο αριθμός των θέσεων σωφρονισμού 93 θέσεις ανα 100.000 κατοίκους, στη χώρα είναι συγκρίσιμος μόνο με το Μονακό, το Βέλγιο,την Ελβετία και την Αυστρία, ενώ στην σοσιαλιστική Κούβα είναι 510 θέσεις και στις καπιταλιστικές ΗΠΑ 655 θέσεις. Οπως βλέπετε δεν είναι θέμα οικονομικού συστήματος και θεώρησης, αλλά σεβασμού στα θεμελιώδη δικαιώματα ιδιοκτησίας και ασφάλειας του πολίτη.


Ομως σας έχω και μια σχετικά άγνωστη ιστορία που έγινε πριν απο μερικά χρόνια στις ΗΠΑ για να δείτε τη διαφορά:

Το 2012 σε μια πολιτεία των ΗΠΑ μια ομάδα 5 ανηλίκων (16,16,17,18,21) μπήκε για να κλέψει σε ένα σπίτι που θεωρούσαν οτι δεν υπήρχαν ένοικοι. Ο ιδιοκτήτης με ένα όπλο σκότωσε τον ένα απο αυτούς. τον 21χρονο και τραυμάτισε έναν άλλο.

Σύμφωνα με τον εκεί αμφιλεγόμενο νόμο της πολιτείας, ο ιδιοκτήτης δεν διώκεται για το φόνο, αλλά επειδή υπάρχει νεκρός, υπάρχει και αδίκημα. Ετσι οι υπόλοιποι 4 καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του φίλου τους αν και δεν οπλοφορούσαν καν, σε ποινές που έφτασαν τα 55 χρόνια (!!!).

https://www.theguardian.com/us-news/2015/feb/26/felony-murder-teenager-55-years-jail-indiana



και





Παράλογος ο νόμος θα πείτε και σκληρός. Όμως πολλές φορές είναι η σκληρότητα των νόμων που λειτουργούν αποτρεπτικά, σε ενα ανύπαρκτο κράτος, όπως έχει καταντήσει η χώρα μας, που εμφανίζεται μόνο όταν είναι να φορολογήσει άγρια ή να καταστείλει τις αντιδράσεις των πολιτών.

ΥΓ.

Εύλογα θα ρωτήσει κανείς πως κατάλαβα οτι πρόκειται για επενδυτές και όχι για κάποια άλλη κατηγορία κακοποιών, ημεδαπών ή μή. Ο τρόπος που μπήκαν στο σπίτι, παραμερίζοντας ενα σίδερο απο ένα μικρό παραθυράκι του μπάνιου και το γεγονός οτι ενδιαφερόταν μόνο για μετρητά, χρυσό ή κοσμήματα.

Το να καλέσεις την αστυνομία μάλλον είναι μάταιο, γιατί θα βρίσκονται μετά απο ένα 24ωρο το πολύ πάλι στους δρόμους, αφού τους ταυτοποιήσουν. Ο μόνος λόγος για να μείνουν στη φυλακή για κάποιο διάστημα είναι να σκοτώσουν.

Ακούγεται απεχθές και κυνικό αλλά είναι η πραγματικότητα.
Για οτιδήποτε άλλο θα μενουν ελεύθεροι και το άθλιο κράτος θα είναι ένοχο και υπόλογο για τη μελλοντική δολοφονία του πολίτη που θα βρεθεί στο δρόμο τους, για λίγα χρήματα και ένα κινητό ή του ανήμπορου ηλικιωμένου που θα τον βασανίσουν για να του αποσπάσουν λίγα ευρώ απο τις οικονομίες του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail